2023. szeptember 17., évközi 24. vasárnap

  1. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik részt vettek pénteken este a Kálvária búcsún, és azoknak, aki munkájukkal segítették a szép ünnepet.
  2. Tegnap elkezdődött Miskolcon is az Ars Sacra fesztivál. Ennek részeként templomunkban ma, a 10 órai szentmise után rövid zenés templom bemutatót tart Mustos Péter.
  3. Ma délután 4 órakor lesz a Mocorgós mise, melyet Thiago atya tart minden hónap 3. vasárnapján.
  4. Egyházközségünkből három fiatal elvégezte a Mustármag Ifjúsági Vezetőképzőt Egerben. Gratulálunk Sáry Veronikának, Fodor Andrisnak és Ernes Csabának, akik oklevelüket az egri bazilikában szombaton vették át.
  5. A plébániai hittant szeptember 29-én, pénteken kezdjük. A bérmálkozásra készülőknek pénteken 16.00-kor (Péter Vilmos atya tartja), az elsőáldozásra készülőknek pénteken 17.00-kor, és akinek nem jó ez az időpont, annak szombaton 9.00 órakor (Thiago atya tartja). Ministráns foglalkozás szombaton délelőtt 10.00 órakor lesz. Felnőttek számára is hirdetünk szentségi fölkészítést. A sekrestyében, vagy az irodán jelezzék, hogy Péter Vilmos atya felvehesse a kapcsolatot az érdeklődőkkel.
  6. Akik a jövő esztendőben szeretnének templomunkban házasságot kötni, már jelentkezhetnek a plébániai irodában, hogy a házassági időpontot, illetőleg a jegyes oktatás alkalmait kellő időben tervezni lehessen.
  7. Szent Mihály napján szeptember 29-én, pénteken, a Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola kápolnáját ünnepélyesen megáldjuk. Ternyák Csaba érsek atya rendelkezése alapján az iskola védőszentje ezentúl Szent Mihály főangyal. Az ünneplést és a megáldást Tóth István főesperes úr vezeti.
  8. Október a rózsafüzér imádkozás hónapja, október 7-én Rózsafüzér Királynőjének ünnepén, az esti szentmise előtt, nemzetközi rózsafüzér imádságot végezni. Keressük azokat a Miskolcon élő katolikus híveket, akiknek az anyanyelvük nem magyar. Várjuk a szlovák, német, portugál, spanyol, orosz, ukrán, román, lengyel vagy bármely más anyanyelvű katolikusok jelentkezését, akik egy tized elmondásával bekapcsolódnak ebbe az imába. A sekrestyében vagy Thiago atyánál lehet jelentkezni.
  9. A templom mögötti garázsok, a Glória udvarán levő melléképületek és a két terület közötti falszakasz bontásához keresünk vállalkozókat, akik a munkálatokra árajánlatot adnak. Három ajánlat szükséges. A munkálatok bármikor kezdhetők.
  10. Csütörtökön Szent Máté apostol, szombaton Szent Pió atya ünnepe, jövő vasárnap pedig az Elvándorlók és menekültek világnapja lesz.