2020. szeptember 27., évközi 26. vasárnap

 • Ma van az elsőáldozás napja. A hűvösre fordult időjárás miatt a templomban tartjuk a szertartást. Kérünk mindenkit, a maszkot viselje, nehogy fertőzzön, vagy fertőződjék.
 • Kedden szent Mihály és a főangyalok ünnepe. Az egri bazilika búcsúünnepét tartják.
 • Szikszai István atya temetése csütörtökön 11 órakor lesz Jászapátiban.
 • Elsőcsütörtökön gyóntatási ügyelet 8-10-ig a Tanácsteremben
 • Elsőpénteken idős testvéreink otthonába ellátogatunk. Kérjük, hogy a püspökkari rendelkezés szerint a lakásukban a lelkipásztor ott léte idején tartsanak nyitva ablakot, a szellőzés miatt.
 • A héten beköszönt október hónapja, melyet az egyház a rózsafüzér imádkozásának szentel. Templomunkban minden este 17,50-től imádkozzuk közösen a rózsafüzért. Köszöntsük minél többen égi Édesanyánkat!
 • A héten hétfőn: Szent Vencel, kedden: szent Mihály, szerdán: szent Jeromos, csütörtökön: Lisieux-i kis Szent Teréz, pénteken: a Szent Őrzőangyalok emléknapja lesz.

2020. szeptember 20., évközi 25. vasárnap

 • Ma bérmálkozás (a 10 órai szentmisén), jövő vasárnap pedig elsőáldozás (a fél 9-es szentmisén). Mindkettőt szabadtérre tervezzük. Jövő szombaton 9 órától az elsőáldozás próbája és az elsőáldozók valamint szüleinek és hozzátartozóinak a gyóntatása.
 • Sajnos ugrásszerűen megnőtt a fertőzések száma hazánkban is. Kérjük, hogy maszkot, kendőt vagy sálat mindenképpen vegyenek fel, ami eltakarja orrukat-szájukat. Aki lázas, náthás vagy köhécsel, az lehetőleg most maradjon távol. Aki tart a nagyobb létszámtól, kérjük, hogy a hétköznapi szentmisére jöjjön.
 • A Mindszenti Kolping Család szalonnasütést rendez 2020. szeptember 26-án (jövő szombaton), 18 órától, a Plébánia udvarán. Szeretettel várják a Plébánia híveit, fiataljait, szülőket, minden kedves vendéget! Sütemény és innivaló felajánlást szívesen fogadnak. Természetesen ez esetben is érvényes a járványhelyzetre tekintettel az óvatosság. Akinek tünetei vannak, az maradjon távol.
 • Szikszai István atya tragikus esemény kapcsán életét vesztette a héten. Benn égett a lakásában. Imádkozzunk a volt lelkipásztorunk lelkiüdvéért.
 • Hétfőn szent Máté, szerdán Pió atya, Csütörtökön pedig Szent Gellért püspök és vártanú, a katolikus iskoláink védőszentjének ünnepe lesz.

2020. szeptember 13., évközi 24. vasárnap

 • Szeptember 15-én kedden, Kálvária-búcsút tartunk, a főcelebráns Koós Ede atya lesz. A szentmise délután 5 órakor kezdődik. Előtte-utána karizmatikusok szervezésében énekes szentségimádás és Csiszér László-koncert lesz, a plakáton jelzett módon. Öltözzenek melegen, aki szeretne leülni a domboldalban, kisszéket vagy párnát hozzon! Kérjük, hogy tartsanak távolságot és hozzanak maszkot, kendőt, sálat! A Mindszenti-templomban az esti szentmise elmarad.
 • 18-án, pénteken du. 3 órától várjuk az első áldozásra készülőket próbára és kézműves foglalkozásra.
 • 19-én szombaton de. 10 órára várjuk a bérmálkozókat főpróbára, utána gyóntatás lesz, nekik valamint a bérmaszülőknek és hozzátartozóiknak.
 • Jövő vasárnap a de. 10 órakor szabadtéren lesz a szentmise és annak keretében a bérmálás. Érsek úr rendelkezése szerint a járványügyi helyzetre tekintettel minden egyházközségben a helyi plébános bérmálja meg a fiatalokat. Kérjük a kedves testvéreket, hogy aki teheti, NE a 10-es szentmisére jöjjön, hiszen aznap minden szentmise meg lesz tartva templomunkban. A ½ 12-es szentmise a bérmálás napján is, és az elsőáldozás napján is kismise
 • Sajnos ismételten megszaporodott a fertőzések száma hazánkban is. Kérjük azokat a testvéreinket, akik elővigyázatosságból nem szeretnének a telítettebb vasárnapi szentmisére jönni, hogy válasszanak helyette egy hétköznapi szentmisét, amíg ez a súlyosabb időszak tart. Hétköznapokon a reggeli és az esti szentmisék kényelmesen és fertőzés-mentesebben látogathatók, hiszen kevesen vannak rajta. Nem szeretnénk azt ajánlani, amit tavasszal, hogy otthonról kövessék a szertartásokat. Viszont kérjük, hogy maszkot, kendőt vagy sálat mindenképpen vegyenek fel, ami eltakarja orrukat-szájukat. Aki lázas, náthás vagy köhécsel, az lehetőleg most maradjon távol. Ha szükséges lesz, ismét elindítjuk a tízórai szentmise online közvetítését.
 • A Vörösmarty Katolikus Általános Iskola takarítónői állást hirdet. Jelentkezni az igazgatónál vagy a gazdasági vezetőnél lehet.

2020. szeptember 5., évközi 23. vasárnap

A Püspöki Konferencia – igazodva az állami rendelkezésekhez – a járványveszély idejére szeptember 4-én a következőket rendelte el:

A szentmisében a kézfogást mellőzzék, az áldoztatás továbbiakban is kézbe történjen; gyóntatáskor használjanak maszkot, és megfelelő távolságot tartsanak gyóntató és gyónó között. Lehetőleg jól szellőző helyiségben vagy szabadtéren történjen a gyóntatás! Kérjük a híveket, hogy a szentmiséken lehetőleg használjanak maszkot, és tartsanak egymástól 1,5–2 méter távolságot.

 

 • Jövő vasárnap a fél 9-es szentmisén közös Veni Sanctét tartunk bármely típusú iskolába járó gyereknek. Hozzák el tanszereiket, amelyeket megáldunk a szentmise végén.
 • Az imacsoportok vezetői rendszeresen jelzik, hogy egyre kevesebb az imádkozó tagjuk. Ezért az imaközösségekbe meghívjuk a kedves testvéreket. Jövő vasárnap a templom bejáratánál elhelyezünk jelentkező lapokat, ezekből vigyen el mindenki egyet-egyet, és amiről odahaza úgy dönt, hogy szívesen részt venne abban a csoportban, oda írja be a telefonszámát (ha van, az email címét), következő vasárnapok egyikén hozza el a templomba és a kitett dobozba helyezze el. A nevét ne írja rá, az adatkezelési szabály miatt. Az Ön által választott imacsoport vezetője fel fogja keresni telefonon, és megbeszélik a továbbiakat.
 • Szeptember 15-én, keddhez egy hétre a Kálvária kápolna előtt búcsúi szabadtéri szentmisét, szentségimádást és esti karizmatikus zenei koncertet tartunk a Mindszent Karizma Közösség és Csiszér László, valamint az Új Jeruzsálem Dicsőítő Zenekar közreműködésével. Délután 4 órától gyülekezés, imádság a kihelyezett oltáriszentség előtt, 5 órakor szentmise, és 6 órától esti karizmatikus koncert tanúságtételekkel. Öltözzenek melegen. Ülőhelyek nem lesznek, közben sétálgatni lehetséges.
 • Jövő szombaton szentségimádás lesz Diósgyőrben, minket du. 4 órára várnak. Másnap búcsúi szentmise.

2020. augusztus 30., évközi 22. vasárnap

 • Az elsőáldozásra készülők hittana: pénteken ¼ 5 (vagy szombaton reggel 9:00 óra)! Szülői értekezlet: pénteken 5 órakor lesz! A bérmálkozásra készülők hittana szombaton 10:00 órakor, utána 11 órakor szülői értekezlet! Kérjük a gyermekek és szülők megjelenését!
 • Két hét múlva, szept.13-án vasárnap a fél 9-es szentmisén tartjuk a Mindszenti plébánia területén lévő (egyházi és állami) iskolák, óvodák Veni Sancte-ját, tanszer megáldással. Várjuk a szülőket gyermekeikkel együtt, valamint a kedves pedagógusokat. A szentmise után a szokásos meglepetéssel készülünk a gyermekek és a pedagógusok számára.
 • Ma délután fél 5-kor jótékonysági koncert lesz a Szent Anna-templomban, a villámsújtotta orgona helyreállítása céljából.
 • A diósgyőri templom búcsúját szeptember 13-án, vasárnap, tartják. Az ünnepi szentmise délelőtt 10 órakor kezdődik, amelyet dr. Sedon László c. kanonok, aranymisés hejőcsabai plébános celebrál. Előtte szombaton egész napos szentségimádás lesz. A Mindszenti egyházközség imaórája 16:00-tól 17:00 óráig tart.
 • Holnap hétfőn 18:30-tól Szentmise keretében a Mindszent Karizma közösségbe tartozók elköteleződése lesz, a következő egy évre. Szeretettel várunk minden régi és új csatlakozni vágyó tagot!
 • Szeptember 15-én (kedden) a koraesti órákban a Kálvárián, búcsúi szabadtéri szentmisét, szentségimádást és esti karizmatikus zenei koncertet tartunk a Mindszent Karizma Közösség és Csiszér László, valamint az Új Jeruzsálem Dicsőítő Zenekar közreműködésével.
 • Gyóntatási ügyelet a héten: elsőcsütörtök elsőpénteken és szombaton: az esti szentmise előtt egy órával fél 6-tól fél 7-ig. Csütörtökön a reggeli szentmise alatt is lesz gyóntatási ügyelet ¼ 9-ig.
 • Imádkozzunk a 2020/21-es iskolai év eredményességéért; Isten segítse a pedagógusokat, a diákokat és a szülőket! Köszönjük a hitoktatóknak, hogy vállalták a Mindszenti Plébánia területén levő intézményekben a hitoktatást!

2020. augosztus 23.

 • Egy főállású hitoktatót keres a Mindszenti plébánia.
 • Szerdán délután 6 órakor hitoktatók évelei megbeszélése lesz a plébánián.
 • Pénteken 9 órakor az elsőáldozásra készülőknek, 10 órakor pedig a bérmálkozásra készülőknek tartunk hittanórát a plébánián.
 • Szeptember 15-én (kedden) a koraesti órákban a Kálvárián, búcsúi szabadtéri szentmisét, szentségimádást és esti karizmatikus zenei koncertet tartunk a Mindszent Karizma Közösség és Csiszér László, valamint az Új Jeruzsálem Dicsőítő Zenekar közreműködésével.

2020. augusztus 9., évközi 19. vasárnap

 • Holnap (hétfőn) délelőtt 11 órakor Juhász Ferenc plébános és évfolyamtársai ünnepi hálaadó szentmisét mutatnak be szentelésük évfordulójára, délelőtt 11 órakor a Mindszenti templomban. Kérik a kedves híveket vegyenek részt a szentmisén. (Baffi István, Dr. Berkes László, Jávorka Lajos, Juhász Ferenc, Dr. Medvegy János, Szikszai István, Dr. Szücsi László, Varga Gábor, évfolyamtársak közös szentmiséje lesz. A Svájcban élő Szűcsi László távolból köszönt mindenkit).
 • A héten szombaton Nagyboldogasszony ünnepe lesz. A Mindszenti templomban reggel 7 órakor, délelőtt 10 órakor és este fél 7-kor tartunk szentmisét. A Szentkútnál a pandémiára tekintettel elmarad a 15-ére és 16-ára meghirdetett nagybúcsú.
 • Ócsai József Barnabás testvér (TORG) Nagyboldogasszony napján tartja ezüst miséjét, pappászentelése 25 évfordulóján, délután 4 órakor a Vasgyári-Templomban. Várja a kedves híveket is.
 • Ugyancsak Nagyboldogasszony ünnepén tartják a Minorita-templom búcsúját, este 6 órakor, Dr. Czapkó Mihály teológiai tanár mutatja be az ünnepi szentmisét és mondja a szentbeszédet.
 • (Ma, vasárnap, a 10 órai szentmise után a hitoktatók rövid megbeszélést tartanak a jövőévi hittan óra beosztásról a Millenniumi Teremben)

2020. július 26., évközi 17. vasárnap

 • Ezen a héten, július utolsó hetében, a Mindszenti Plébánia Hivatal délelőtt tart nyitva (9 és 12 óra között). Augusztustól már teljes nyitva tartás lesz.
 • Hirdetjük a Kedves Híveknek, hogy a gyónási lehetőség továbbra is fennáll a Mindszenten. Minden héten csütörtök, péntek és szombat este fél 6-tól a szentmise előtt egy órával, gyóntatási ügyeletet tartunk a plébánia tanácstermében. Éljenek a lehetőséggel!
 • A Mindszenti-templom orgonájának részleges javítása megtörtént, a következő nagyobb felújítást, a jóváhagyás után, októbertől tervezzük.
 • Naponta történik meghibásodás, aminek a kijavítására szakembert keresünk. Szeretnénk összeállítani egy telefonszám listát azokról a szakemberekről, akik megszólíthatók, ha a Mindszenti templomban, vagy a plébánián valamit javítani szükséges. Ha valaki ismer olyan asztalos, villanyszerelő, burkoló, lakatos szakembert, aki vállalkozik kisebb munkákra is, szíveskedjék a sekrestyében a telefon számát megadni. (Hetek óta küszködünk egy világítási problémával. A sekrestyében a csillárt át kellene vezetékelni, de nincs hozzá villanyszerelő. Már négyen eljöttek és megnézték.)
 • Jövő vasárnap a délelőtt fél 9-es szentmisét a Roma Holokauszt áldozataiért ajánljuk fel, a szentmise végén két cselló művész klasszikusokat játszik, az emléknap szervezőinek kérésére.
 • Ma szent Anna napja van, holnap szent Márta, szerdán pedig Loyolai Szent Ignác emléknapja lesz. Isten éltesse az Annákat, a Mártákat és a Jezsuita atyákat!

2020. július 19., évközi 16. vasárnap

 • Július hónapban a plébánia hivatala csak délelőtt van nyitva.
 • Július 21-én kedden du. 3 órától a Millenniumi Terem alatti garázsban lomtalanítás lesz. A segítők aznap elvihetik, amiről úgy látják, hogy szükségük van.
 • Egyházunk a héten, szerdán Mária Magdolnát, csütörtökön Szent Brigitta szerzetesnőt, Európa társvédőszentjét, pénteken Árpád-házi Szent Kinga szüzet, szombaton Szent Jakab apostolt ünnepli.
 • Vasárnap, júl. 26-án tartják a Szent Anna templom búcsúját. Az ünnepi szentmise délelőtt fél 11-kor kezdődik, amelyet Bukovenszki Zoltán bódvaszilasi plébános tart. Előtte pénteken délután 1 órára várják a Mindszenti templom híveit szentségimádási órára.

2020. július 12., évközi 15. vasárnap

 • Csütörtökön du. 5 órai kezdettel lesz ünnepi- búcsúi szentmise a Kármelita templomban, a miséző és a szónok Lóczi Tamás atya lesz.
 • Plébániánkon július hónapban csak délelőtt van ügyfélfogadás (9 és 12 óra között).
 • Július 21-én (kedden) a Millenniumi terem alatti garázsból a fölösleges lomokat eltávolítjuk. Több évtizedes tönkrement és leszerelt, de ki nem dobott berendezések vannak, amik már akadályozzák a belső mozgást, valamint tűzbiztonsági szempontból veszélyesek. A pakoláshoz segítséget kérünk, a segítők annak fejében, hogy pakolni fognak, bármelyik darabot elszállíthatják a tárgyak közül.
 • Szerdán Szent Bonaventúrára, csütörtökön Kármelhegyi Boldogasszonyra, szombaton pedig Szent Hedvig királynőre emlékezünk.
 • Mindenkinek jó pihenést kívánunk a nyárra!