2021. október 17., évközi 29. vasárnap

 • Zarándoktúra indul Bükkszentlélekre október 23-án szombaton, nemzeti ünnepünkön, a Mindszenti Plébánia szervezésében, Molnár Attila atya vezetésével. Indulás 10 órakor a 15-ös autóbusz Garadna-vasút megállójától. 14 órakor szentmise a pálos kolostornál, Csóka János pálos szerzetes vezetésével. Részletes program a plakáton a kijáratnál, illetőleg a plébánia web oldalán.
 • Kérjük a kedves híveket használják fel az októbert a közös rózsafüzér imádságra. A mindszenti templomban is minden este 3/4 6-kor imádkozzuk a rózsafüzért.
 • Csütörtök, péntek és szombaton az esti szentmise előtt továbbra is gyóntatunk a tanácsteremben, vasárnap pedig a szentmisék alatt a templomban. Bíztatjuk a kedves testvéreket, éljenek a lehetőséggel!
 • Jövőhéten pénteken ¾ 6-kor a gyerekek élő rózsafüzért mondanak a templomudvaron a Mária-szobornál. Előtte szülői értekezlet az elsőáldozásra készülő (16:15-kor) és a bérmálkozásra készülő gyerekek szüleinek (17:00-kor).
 • Mészáros József a Kolombustours egy napos zarándokutat szervez december 12-én, Fóti templom búcsú ünnepére (Szeplőtelen Fogantatásra), amit Óbudán két órás ádventi séta mövet, Krudy nyomában. Érdeklődni és jelentkezni Mészáros Józsefnél lehet, telefonszáma a sekrestyében megkapható.
 • Régi tervünk, hogy a Mindszenti Temetőben a kápolna mellől áttegyük más helyszínre a szemetes konténereket. A héten elkezdődött a temető másik végében a konténerplacc kialakítása.
 • A mai szentmise perselyadományait a missziók javára továbbítjuk.
 • A hét szentjei: hétfőn: Szent Lukács evangélista, szerdán szent Vendel, csütörtökön: Boldog IV. Károly magyar király, pénteken: Szent II. János Pál pápa, szombaton Kapisztrán szent János ünnepe – nemzeti ünnep.

2021. október 10., évközi 28. vasárnap

 • Családnapot tartunk a Mindszenti Plébánián, jövő szombaton délelőtt fél 10-től az esti szentmise végéig. Hagyományteremtő céllal rendezzük a családoknak ezt a napot. Három féle részvételi lehetőség van: egész nap, ebédig és ebédtől. Jelentkezni személyesen, interneten, telefonon, SMS-ben, postai levelező lapon és a hitoktatón keresztül lehet, a plébánián vagy a sekrestyében. Férfi- női- és gyermek programokkal várjuk a családokat. Rossz idő esetén is megtartjuk. Ha mindvégig nem is, de egy részére föltétlenül jöjjenek el a családok. Minden lesz: a főzéstől az ugrálóvárig, a százforintos könyvektől a harangsimogatásig. Bekukkanthatnak egy-két elzárt helyre is (pl. a papi lakásokba). Tombola- és eladni való tárgyakat (pl: befőtt, lekvár, stb) és mindent és minden mást elfogadunk, kivéve húst, mert az már van. Belépő jegy nincs, de egy tálca sütemény megkönnyíti a dolgot.
 • November első hetében megkezdődik a plébániai hitoktatás. Már előre hirdetjük a kedves szülőknek, gyerekeknek, hogy ezzel kapcsolatosan értekezletet-tájékoztatást és összeíratást tartunk: október 22-én pénteken délután az elsőáldozók számára: 16:15-kor, a bérmálkozók számára: 17 órakor, itt a templomban. Ugyancsak ezen a napon este lesz hittanos gyermekeink részvételével az élő rózsafüzér.
 • A jövő vasárnap missziós vasárnap lesz. A perselybe tett adományokat azok munkájának a segítésére küldjük el, akik az egyház világméretű missziós munkájának végzése során meglehetősen nehéz körülmények között végzik munkájukat, akik üldöztetéseknek is ki vannak téve, és akik közül évente többen is életüket adják hitünk terjesztése közben.
 • Hálásan megköszönjük mindazoknak, eleget tettek ebben az évben is egyházközségi hozzájárulásuknak, az egyházi adónak, nagymértékben támogatták templomunkat, egyházközségünket. Ugyanakkor nagy szeretettel kérjük, hogy akik ennek még nem tettek eleget, azok a plébánián a hivatali órákban megtehetik. Hálásan köszönjük!
 • Ma délután öt órakor templomi koncert lesz, a Reményi Ede Kamarazenekar jubileumi hangversenysorozatának első koncertje; vendég: a Budapesti Lantos Kórus (karvezető: Sarka Tamás). Három Mozart művet hallhatnak: Ave Verum, valamint a D-dúr Templomi szonátát, továbbá a C-dúr Koronázási Misét. Vezényel: Sarka Tamás.
 • Pénteken Avilai Szent Teréz szűzre, szombaton Antiochiai Szent Ignác püspök és vértanúra emlékezünk.

2021. október 3., évközi 27. vasárnap

 • Október hónapot az Egyház a Rózsafüzér imádkozásának szenteli. A templomban minden nap este háromnegyed 6-kor (17:45), imádkozzuk közösen.
 • A Zárda kápolna búcsúját október 8-án (pénteken) délután 5 órakor tartjuk. A búcsúi misét és szentbeszédet Kakuk Ferenc érseki irodaigazgató tartja. Előtte du. 2 órától Szentségimádás lesz a szentmise kezdetéig. Azon a napon itt, a Mindszenten a rózsafüzér és az esti fél 7-es szentmise elmarad, hogy mindenki oda tudjon menni!
 • A Vasgyári templom október 8-án ünnepli a felszentelési évfordulóját. Egész napos Szentségimádást tartanak, minket, a Mindszenti templom híveit déli 12-re várnak.
 • Szent József éve alkalmából szeretnénk plébániai családinapot tartani október 16-án (szombaton). Várjuk a családokat (gyermekeket, szülőket, nagyszülőket) közös együttlétre, vidámságra, játékra, lelki gazdagodásra. Szeretnénk főző versenyre meghívni a szülőket, nagyszülőket. Ehhez szükségszerű a regisztráció, jelentkezni a sekrestyében, illetve plébánián lehet. Bővebb tájékoztatást és plakátot a későbbiekben adunk, addig is írjuk fel a dátumot a naptárunkba és jöjjünk el minél többen. Azokat külön is nagy szeretettel várjuk, ahol a Szent József szobor vendégeskedett.
 • Hamarosan elindul a Plébániai hitoktatás is. Kérem, jelentkezzenek a hitoktatókon keresztül azok, akik az idei tanévben szeretnének elsőáldozók, illetve bérmálkozók lenni.
 • A Miskolci Művészetek Háza Béke termében (2. em.) 7-én csütörtökön este 17:30-kor Tolvaly Ferenc Ignác útja c. magyar dokumentum film díszbemutatója lesz. Szeretettel várják az élet zarándokútját járó érdeklődő nézőket. A film, Szent Ignác nyomán, az élet igazi kalandját az útkeresést és önmagunk megtalálásának lehetőségét kínálja 90 percben. Utána közönségtalálkozó és beszélgetés lehetősége a szerzőkkel.
 • Hétfőn Assisi Szent Ferenc, csütörtökön a Rózsafüzér Királynőjének, pénteken a Magyarok Nagyasszonyának ünnepe lesz.

2021. szeptember 26., évközi 26. vasárnap

 1. Október hónapot az Egyház a Rózsafüzér imádkozásának szenteli. A templomban minden nap este háromnegyed 6-kor (17:45), imádkozzuk közösen. Minél többen köszöntsük mennyei Édesanyánkat, a Boldogságos Szűz Máriát közös Rózsafüzérünkkel, átelmélkedve Jézus megváltó életét. Az elsőt ünnepélyesen pénteken tartjuk. Ez egyben elsőpéntek, gyóntatunk a reggeli szentmise alatt és az esti előtt is.
 2. A Zárda kápolna búcsúját október 8-án (pénteken) délután 5 órakor tartjuk. A búcsúi misét és szentbeszédet Kakuk Ferenc érseki irodaigazgató tartja. Előtte du. 2 órától Szentségimádás lesz a szentmise kezdetéig. Azon a napon itt, a Mindszenten az esti fél 7-es szentmise elmarad, hogy mindenki oda tudjon menni!
 3. A jövő vasárnap Terménybetakarítási hálaadás lesz, melyet a de. 10 órai szentmisében végzünk ünnepélyesen.(Felajánlásokat elfogadunk!) Ugyanezen vasárnapon lesz a de. fél 12-es szentmise keretében a Szent Ferenc kistestvér szerzetesközösség 3 nővérének ünnepélyes örökfogadalma. A szentmisét Dr. Ternyák Csaba egri érsek mutatja be. Kérjük a kedves testvéreket, hogy lehetőség szerint ne erre a szentmisére jöjjenek, hanem a többi valamelyikére (7,fél 9, 10, este fél 7), hogy a nagyszámú vendégsereg beférjen a templomba. Köszönjük a megértésüket!
 4. Szent József éve alkalmából szeretnénk plébániai családinapot tartani október 16-án (szombaton). Várjuk a családokat (gyermekeket, szülőket, nagyszülőket) közös együttlétre, vidámságra, játékra, lelki gazdagodásra. Szeretnénk főző versenyre meghívni a szülőket, nagyszülőket. Ehhez szükségszerű a regisztráció, jelentkezni a sekrestyében, illetve plébánián lehet. Bővebb tájékoztatást és plakátot a későbbiekben adunk, addig is írjuk fel a dátumot a naptárunkba és jöjjünk el minél többen.
 5. Hamarosan elindul a Plébániai hitoktatás is. Kérem, jelentkezzenek a hitoktatókon keresztül azok, akik az idei tanévben szeretnének elsőáldozók, illetve bérmálkozók lenni.
 6. Hétfőn Páli Szent Vincére, szerdán Szent Mihály, Szent Gábor és Szent Rafael főangyalokra, pénteken a Gyermek Jézusról nevezett Szent Teréz szűz és egyháztanítóra, szombaton az Őrzőangyalokra emlékezünk.

2021. szeptember 19., évközi 25. vasárnap

 1. Szeretnénk elindítani egy gitáros kórust, mely alkalmanként a vasárnapi fél 9-es szentmiséken szolgálna. Az első próbát jövő hét vasárnap, 26-án a fél 9-es szentmise után tartjuk. Szeretettel várjuk azokat, akik ebbe szívesen bekapcsolódnak, gyerekeket és felnőtteket egyaránt. Ez jó lehetőség nemcsak a közös zenélésre, éneklésre, hanem az egymással való találkozásra, vidám együttlétre is. Jelentkezni a jövő heti próbán lehet személyesen, vagy Teréz nővérnél a – hirdetőtáblán olvasható (30/ 290 1837-es) telefonszámon.
 2. 26-án (vasárnap) indul Zenés áhítat-sorozat a Zárda kápolnában az esti 5-ös szentmise után kb. 6 órától. Énekel: Gáll Franciska, orgonál Regős Zsolt. A műsorban szakrális énekek és meghitt orgonadarabok szerepelnek.
 3. Hamarosan elindul a Plébániai hitoktatás is. Kérem, jelentkezzenek a hitoktatókon keresztül azok, akik az idei tanévben szeretnének elsőáldozók, illetve bérmálkozók lenni. Bátorítjuk azokat is, akik korábban elmulasztották valami oknál fogva valamely szentség felvételét, most lehetőséget biztosítunk, hogy pótolhassák azt.
 4. A jövő vasárnapon Szentírás vasárnapján különösen is gondoljunk Istennek hozzánk szóló üzenetére, olvassuk minél többet és kérjük Istent, hogy kegyelmével szavai szerint is éljünk! Egyben ezen a vasárnapon lesz az elvándorlók és menekültek világnapja is.
 5. Hálásan megköszönjük mindazoknak, akik eleget tettek ebben az évben is egyházközségi hozzájárulásuknak, az egyházi adónak, nagymértékben támogatták templomunkat és egyházközségünket. Ugyanakkor nagy szeretettel kérjük, hogy akik ennek még nem tettek eleget, azok a plébánián a hivatali órákban megtehetik.
 6. Hétfőn a Vietnámi vértanúk, kedden Szent Máté apostol és evangélista, csütörtökön Szent Pio áldozópap, pénteken Szent Gellért püspök és vértanú emléknapját üli az Egyház.

Végül, de nem utolsó sorban szeretettel köszöntjük Péter Vilmos diakónus atyát, aki január közepéig ebben az egyházközségben teljesít szolgálatot. Kérjük a kedves testvéreket: fogadják és segítsék mindenben szeretettel.

2021. szeptember 12., évközi 24. vasárnap

 1. Ahogy azt korábban hirdettük: a Kálvária búcsút szabadtéri szentmise keretében szeptember 14-én, kedden délután 17.00 órakor tartjuk, Szent Kereszt Felmagasztaltatása ünnepén, a Páterrock és a Mindszent Karizma Közösség közreműködésével. A szentmise előtt szentségimádás és tanúságtételek, utána közbenjáró imádságok lesznek. A szentmise főcelebránsa Pater Szabó Ferenc József a gyöngyösi ferencesrendház házfőnöke lesz. A hűvös miatt célszerű lesz meleg ruhát vagy plédet hozni. Aznap este sem a Mindszenti templomban sem a zárdakápolnában nem lesz szentmise, hogy mindenki oda jöhessen.
 2. Minden kedden 17.15 perckor tart a Szent Rita imacsoport imaórát, a plébánia tanácstermében.
 3. A közelmúltban elhunyt Seregély György, – Seregély érsek úr öccse – temetési gyászszentmiséje szeptember 16-án, csütörtök reggel 9 órakor lesz a Mindszenti templomban, utána szűk családi körben temetik.
 4. A Miskolc-Szirmai Egyházközség Búcsúja szeptember 19-én – a jövő vasárnap – lesz. Az ünnepi Szentmise 11 órakor kezdődik, melyet Marosi Balázs Miskolc – Diósgyőri káplán mutat be. Szeptember 15-én, – szerdán – Fájdalmas Szűzanya ünnepén lesz a Szirmai Egyházközség Szentségimádási napja! A mindszenti templom híveit 15 órára várják.
 5. Hétfőn Aranyszájú Szent János püspök és egyháztanító emléknapja, kedden a Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepe lesz. Szerdán a Fájdalmas Szűzanyára, csütörtökön Szent Kornél pápa és Szent Ciprián püspök vértanúkra emlékezünk.

2021. szeptember 5., évközi 23. vasárnap

 1. A hét minden napján az Eucharisztikus Kongresszussal együtt élve este 5 órától kitesszük az Oltáriszentséget imádásra. Aki teheti térjen be a Mindszenti templomba!
 2. A Duna televízió közvetíti a hét legfontosabb kongresszusi eseményeit. Legalább így kapcsolódjanak be a Kedves Testvérek!
 3. Jövő vasárnap (szeptember 12-én) elmarad a fél 12-es szentmise a Mindszenti templomban.
 4. Sajóbábonyban is elmarad a jövővasárnapi szentmise, helyette szombaton lesz este 6 órakor.
 5. Kálvária búcsút szabadtéri szentmise keretében szeptember 14-én, kedden délután 17.00 órakor tartjuk, Szent Kereszt Felmagasztaltatása ünnepén, a Páterrock és a Mindszent Karizma Közösség közreműködésével. A szentmise előtt szentségimádás és tanúságtételek, utána közbenjáró imádságok lesznek. A szentmise főcelebránsa Pater Szabó Ferenc József a gyöngyösi ferencesrendház házfőnöke lesz. A hűvös miatt célszerű lesz meleg ruhát vagy plédet hozni. Aznap este sem a Mindszenti templomban sem a zárdakápolnában nem lesz szentmise, hogy mindenki oda jöhessen.
 6. A kiadottól eltérően, ezentúl minden kedden 17.15 perckor tart a Szent Rita imacsoport imaórát, a plébánia tanácstermében.
 7. A Fráter gimnázium tehetséggondozó tanfolyamot indít 4. és 8. osztályos tanulóknak, magyarnyelv- és irodalom, valamint matematika tantárgyból. A foglalkozások szombatonként délelőtt fél 9 és 10.00 óra között lesznek szeptember 25-től folyamatosan. Jelentkezni a gimnázium titkárságán, telefonon vagy emailben lehetséges.
 8. 87 éves korában, hosszú és súlyos betegségben meghalt Seregély György, Seregély érsek úr öccse és publikációinak gondozója. Szentmiséje szeptember 16-án reggel 9 órakor lesz a Mindszenti templomban, utána szűk családi körben temetik.