2023. szeptember 10., évközi 23. vasárnap

  1. Ma a fél 9-es szentmise után a gyermekeknek a tanévkezdés „szomorúsága” miatt fagylaltot adunk. A pedagógusokat pedig szeretettel várjuk egy teára a Millenniumi Terembe.
  2. 15-én pénteken tartjuk a Kálvária Kápolna búcsúját. Ezen a napon a másnap kezdődő Ars Sacra Fesztivál bevezetéseként, a város összes templomát bejárják Miskolc város polgárai „Zarándoklat a Békéért” mottóval. A zarándokcsoportokat Seresné Horváth Zsuzsa szervezi. A minden irányból induló menet a Kálvárián találkozik, ahol részt vesz a 17.00 órakor kezdődő Fájdalmas Anya tiszteletére tartott szentmisén.
  3. A Kápolna Búcsúi szentmise előtt 16.00 órától a helyszínen énekes meditáció, gyónási lehetőség, a szentmise után szentségimádás és dicsőítés lesz. Kérjük meleg ruhát öltsenek! Aznap, a Mindszenti templomban az esti szentmise elmarad, és délután 3 órakor bezárjuk a templomot.
  4. Szombaton, kezdődik az Ars Sara Fesztivál, melynek fővédnöke Ternyák Csaba érsek atya. Az egy héten át tartó eseményen közel 400 fellépő és mintegy 40 rendezvény lesz. A műsorfüzetekben, interneten az Éltető Lélek Alapítvány honlapján olvasható a program. Jövő vasárnap az Ars Sacra keretében a 10.00 órai szentmise után a vendégek számára rövid templombemutatás és koncert lesz, mintegy fél óra időtartamban.
  5. Jövő vasárnap kezdődik a mocorgós mise kisgyermeknek és családjuknak. Ebben az iskolai évben Thiago atya fogja a mocorgós miséket tartani, minden hónap 3. vasárnapján.
  6. A héten kedden a diósgyőri templomban egésznapos szentségimádás lesz. A Mindszenti templom és a Zárdakápolna híveit du. 1 órára várják.
  7. Jövő vasárnap tartják a Szirmai templom búcsúját a délelőtt 11 órakor kezdődő szentmisével.
  8. A plébániai hittant szeptember 29-én pénteken kezdjük. A bérmálkozásra készülőknek pénteken 16.00-kor (Péter Vilmos atya tartja), az elsőáldozásra készülőknek pénteken 17.00-kor, és akinek nem jó ez az időpont, annak szombaton 9:00 órakor (Thiago atya tartja). Ministráns foglalkozás szombaton délelőtt 10:00 órakor lesz. Felnőttek számára is hirdetünk szentségi fölkészítést. Kérjük a sekrestyében, vagy az irodán jelezzék, hogy Péter Vilmos atya felvehesse a kapcsolatot az érdeklődőkkel.