2023. szeptember 3., évközi 22. vasárnap

  1. A ma délelőtt fél 11-kor a Szent Anna templomban kezdődő szentmise után, Ternyák Csaba érsek úr megáldja a most egyházmegyei fenntartásba került Bársony János Katolikus Általános Iskolát. Isten áldása legyen az iskola tanulóin, tanárain és a szülőkön!
  2. A Vörösmarty katolikus iskola számára a tanévnyitó szentmise szeptember 4-én hétfőn, délelőtt fél 9-kor és 10-kor lesz, az alsó és a felső tagozat számára, itt a Mindszenti templomban.
  3. Csütörtökön Szent Márk, István, Pongrác és Menyhért Kassai vértanúk ünnepe lesz.
  4. Pénteken Kisboldogasszony, Szűz Mária születésének ünnepe lesz.
  5. A nem egyházi iskolába járó tanulók Veni Sanctéja szeptember 10-én vasárnap lesz, a fél 9-es szentmisén. Kérjük a gyerekeket, hogy akkorra hozzák magukkal tanszereiket és az iskolatáskájukat, azok megáldására.
  6. A Diósgyőri Egyházközség szeptember 10-én, jövő vasárnap tarja a Szűz Mária szent Neve búcsúi szentmisét. A 11.00 órakor kezdődő szentmise főcelebránsa Ft. Babály András nyírbátori plébános atya lesz. Szeptember 12-én, kedden egész napos szentségimádást tartanak. A Mindszenti templom és a Zárdakápolna híveit 13.00 órára várják.
  7. A Kálvária kápolna búcsúját szeptember 15-én, Fájdalmas Anya ünnepén tartjuk, a szokásos formában: 16.00 órától dicsőítés és gyónási lehetőség, 17.00 órától szentmise a városi béke-zarándokok fogadásával. A szentmise főcelebránsa Szabó József kanonok, diósgyőri plébános lesz. A búcsút a Mindszent Karizma Közösség zenei szolgálatával ünnepeljük.
  8. A 2023-24es tanév hitoktatói a Mindszenti Plébánia területén a következő személyek: Bakosné Szert Melitta a Görögkatolikus általános iskolában,. Csík Tibor igazgató úr és Zádoriné Galambos Mónika és Iván Erzsébet a Vörösmarty rómaikatolikus általános iskolában. Vincze Angéla a Szilágyi Dezső általános iskolában. Hoskó Orsolya igazgatónő a Görögkatolikus általános iskolában. Krusóné Soltész Klára a Szabó Lőrinc általános iskolában. Nagy Lászlónéés Butykai Péter a Fáy András görögkatolikus középiskolában. Nagy Nándor a Lévay József református középiskolában. Takács-Benyus Anita a Lévay József református középiskolában, a Görögkatolikus általános iskolában, a Belvárosi- valamint az Eszterlánc óvodában. Nagy Nándor a Lévay ref. gimnáziumban, Thiago atya a Vörösmarty- és a Görögkatolikus általános iskolában. Péter Vilmos atya a Fráter György katolikus gimnáziumban és Sajóbábonyban. Ha az említett iskolába jár gyermekük, kérjük, hogy római katolikus hittanra írassák és a hitoktatót keressék. A plébánián az elsőáldozásra készülőket Thiago atya, a bérmálkozásra készülőket Péter Vilmos atya fogja tanítani.
  9. Hirdetjük, hogy megérkeztek az engedélyek a templomudvar és parkoló kivitelezési munkáira. A kivitelező kiválasztása után még ebben az esztendőben elkezdődnek a munkálatok. Ez idő alatt, a templom és a Glória épület között nem lehetséges majd közlekedni. Közlekedésre a templom és a plébánia épület közötti kaput fogjuk használni.