2023. november 19., évközi 33. vasárnap

  1. A mai szentmisék perselyadományait a Katolikus Karitász céljaira gyűjtjük, és a központba küldjük.
  2. A Mindszenti Plébánián idén is megtekinthetjük a gyerekek pásztorjátékát. A Játék szerepeire még lehet jelentkezni a szentmisék után, a sekrestyében, a Millenniumi Teremben és a hitoktatóknál.
  3. A Zárdakápolnában újra elindult a szentségimádás. Minden csütörtökön délután 14.00 órától a szentmise kezdetéig.
  4. Jövő évtől a Zárdakápolnát is megnyitjuk házasságkötés céljára. A városháza anyakönyvvezetői termétől jól megközelíthető azok számára, akik nem nagy létszámú esküvőt rendeznek. Ötven-hatvan személy kényelmesen elfér ott. Minden miskolci plébánia számára fel kívánjuk ajánlani a lehetőséget.
  5. Jövő vasárnap az egyházi év utolsó vasárnapja, Krisztus Király vasárnapja lesz.
  6. November 23-án, csütörtökön 18.00 órakor, „Az Ég tartja a Hazát” címmel beszélgetés és könyvbemutató lesz a Diósgyőri Plébánia Közösségi termében. Az író-olvasó találkozó vendége Zsuffa Tünde író, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus sajtófőnöke és kommunikációs igazgatója lesz. Szeretettel várnak minden érdeklődőt!
  7. November 25-én, szombaton 16.00-tól Miskolci ifjúsági lelki nap Diósgyőrben.
  8. December 1-jén pénteken 11.00 órától a Gável testvérek Eucharist Zenekara, ádventi koncertet ad, a Bársony János Katolikus Iskolában. Belépődíj 1000 forint. Mindenkit szeretettel várnak!
  9. December 3-án Szent Miklós püspök érkezik a diákmise után a Millenniumi Terembe. A Vörösmarty katolikus iskola diákjai mikulásműsort adnak elő, utána a Mikulás bácsi ajándékot oszt, majd kézműves foglalkozással folytatódik a vasárnap délelőtti program.
  10. A héten a következő névnapok lesznek: (ma) Erzsébet, hétfőn: Jolán, kedden: Olivér, szerdán: Cecília, csütörtökön: Kelemen, pénteken: Emma, szombaton: Katalin – Isten éltesse a nevek viselőit!