2023. március 19., Nagyböjt negyedik vasárnapja

  1. Nagyböjti Lelkigyakorlatot kezdtünk a Mindszenti templomban: szombaton, vasárnap és hétfőn. A LELKIGYAKORLATOT Balog Gyula gyöngyösi plébános atya tartja. Gyula atyát jól ismerjük. Vasárnap délelőtt 10-, fél 12- és este fél 7, valamint hétfőn este fél 7. Hétfőn a pedagógusoknak is tart du. 5 órakor előadást a Millenniumi Teremben. A Lelkigyakorlat alatt két atya is gyóntat, kérünk mindenkit, aki teheti, végezze el a húsvéti gyónását, még nem kell hosszú sorokban állni. (Vasárnap) este Laetare vasárnap, egy kicsit megszakítva a böjtöt, a lelkigyakorlatos atyával találkozunk a mise után a Millenniumi Teremben, ahol pogácsa, sütemény, forró tea és koccintás lesz, szeretettel várunk mindenkit! A sütemény nem föltétele a belépésnek, de szeretettel elfogadjuk.
  2. Ma (Vasárnap) délután du. 4 órakor Mocorgós Mise lesz a Plébánia Tanácstermében, melyet Futó Béla piarista tanár úr tart.
  3. Szent József ünnepe mára esik, a vasárnapra miatt azonban hétfőre kerül. Isten éltesse a Józsefeket!
  4. Szerdán papi rekollekció lesz a Mindszenti plébánián, Érsek atya részvételével.
  5. Péntek reggel a Fráter Gimnáziumból a Mindszenti plébániához tartozó diákok reggel 8 órakor szentmisére jönnek.
  6. Elkezdődik a jegyesoktatás a Mindszenti Plébánia Dísztermében szombaton 19.00 órakor.
  7. Ugyancsak szombatról vasárnapra virradóan kezdődik a nyári időszámítás. Az órát vasárnap hajnalban 2 óráról 3 órára állítjuk.
  8. Jövő vasárnap a Szentföld javára fordítjuk a szentmisék perselyadományait.
  9. A nagyhéten felállított Szentsírra is lehet adományt adni a sekrestyében.
  10. Keresztút járás lesz a héten: pénteken délelőtt 10 óra után a Szent Rita óvodások a Kálváriára sétálnak. Szombaton délután 15.00 órakor a Hittanosok keresztútja lesz ugyancsak a Kálvárián. Jövő vasárnap Városi Keresztút lesz, 15.00 órakor a Szent Anna templomtól indul, és a Kálvárián végződik. Két és fél kilométer, két és fél óra. Szeretettel várunk minden felnőttet és gyereket, fiatalt és időset. Bárhol be lehet csatlakozni.
  11. Jövő vasárnap tartják a hejőcsabai templom búcsúját, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepére. A szentmise 11 órakor kezdődik, Dr. Mata István atya lesz a miséző és a szónok.
  12. A Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda főállású szakácsot keres nyolc órás munkaidőben, akár azonnali munkakezdéssel. Plébániai ajánlással személyesen az iskolában lehet jelentkezni a gazdasági vezetőnél.
  13. Húsvét után, április 22-én a Vörösmarty Katolikus Iskola Alapítványi bált rendez. Tájékozódni az iskola honlapján, jelentkezni személyesen vagy telefonon lehet.
  14. Passió próba lesz a fél 9-es szentmise után.