2023. március 12., Nagyböjt harmadik vasárnapja

  1. Tartós élelmiszergyűjtés van templomainkban. Mai vasárnaptól jövő vasárnapig minden nap lehet élelmiszer adományt hozni, melyet a szentmisék után a Millenniumi Teremben veszünk át. De ha a sekrestyébe, vagy plébánia irodába hozzák hétköznap, ott is elfogadjuk.
  2. Holnap, hétfőn Ferenc pápa megválasztásának 10. évfordulója lesz. Nagy szeretettel várjuk magyarországi látogatását, addig is imádkozzuk a szentmisék végén az imát, amit a látogatás eredményességéért ajánlunk fel.
  3. Szerdán, március 15-én este, a szentmisét a Mindszenti templomban Nemzetünkért mutatunk be. Ugyanezen a napon nevezte ki XVI. Benedek pápa, Ternyák Csaba érsek atyát egri érsekké. Foglaljuk imánkba főpásztorunkat, akit nagy szeretettel veszünk körül, valahányszor városunkba és egyházközségünkbe látogat. Isten éltesse és adjon erőt szándékai megvalósításához!
  4. Jövő szombaton, a Mindszent Karizma Közösség szervezésében VII. regionális karizmatikus találkozó lesz, a Vörösmarty Katolikus Iskola épületében. A találkozó belépődíjas, 3000 forint, amely tartalmazza az ebédet is. Érkezés 9 órától, kezdés fél 10-től.
  5. Pénteken keresztutat végzünk ¾ 6-tól a Mindszenti templomban. Ezért a péntek esti gyóntatás, a szentmise alatt lesz.
  6. Nagyböjti Lelkigyakorlat lesz a Mindszenti templomban: szombaton, vasárnap és hétfőn. A Lelkigyakorlatot Balog Gyula gyöngyösi plébános atya fogja tartani. Gyula atyát jól ismerjük. Szombat este fél 7, vasárnap délelőtt 10-, fél 12- és este fél 7, valamint hétfőn este fél 7. Hétfőn a pedagógusoknak is tart du. 5 órakor előadást a Millenniumi Teremben. A Lelkigyakorlat alatt két atya is gyóntat, kérünk mindenkit, aki teheti, végezze el a húsvéti gyónását, most nem kell hosszú sorokban állni. A lelkigyakorlat idejére templomunkban bekapcsoljuk a fűtést.
  7. Jövő vasárnap este Laetare vasárnap, egy kicsit megszakítva a böjtöt, a lelkigyakorlatos atyával találkozunk a mise után a Millenniumi Teremben, ahol pogácsa, sütemény, forró tea és koccintás lesz, szeretettel várunk mindenkit! A sütemény nem föltétele a belépésnek, de szeretettel elfogadjuk.
  8. Jövő vasárnap du. 4 órakor Mocorgós Mise lesz a Plébánia Tanácstermében, melyet Futó Béla piarista tanár úr tart.
  9. Passió próbák gyerekeknek a vasárnapi fél 9-es szentmise után, hétfőn: 18.00 órakor és pénteken: 17:30-kor lesznek.