2023. március 5., Nagyböjt 2. vasárnapja

  1. Örvendetes hír: Ferenc pápa Magyarországra látogat április 28-30-án! Addig is a szentmisék végén, az áldás előtt a pápalátogatás céljának megvalósulásáért imát mondunk, melyet a Mindszenti templomban kivetítünk, a Zárdakápolnában kiosztunk.
  2. A héten a miskolci esperesi kerület gyűlést tart, Kisgyőr-Mocsolyástelepen, ahol új templom és a Betegek Gyógyítója Mária-szobor készült a tavalyi esztendőben.
  3. Tervek szerint március 26-án vasárnap délután 3 órai kezdettel megtartjuk a városi szabadtéri keresztutat a Szent Anna templomtól a Mindszenti templomig. Az elmúlt években a járványhelyzet miatt elmaradt, most azonban a Szentatya látogatásának előkészülete gyanánt, felújítjuk a programot.
  4. Március 25-én szombaton este 7 órakor elkezdjük a jegyesoktatást azok számára, akik templomunkban fognak házasságot kötni. A jegyesoktatást Péter Vilmos atya tartja. Akik még eddig nem jelentkeztek, de szeretnének házasságot kötni, kérjük, hogy a plébánia irodában személyesen jegyeztessék be magukat.
  5. A katolikus iskolák számára múlt vasárnap 488 000,- Ft-ot gyűjtöttünk! Isten fizesse meg nagylelkű adományaikat!
  6. Minden pénteken ¾ 6-kor a Mindszenti templomban keresztúti ájtatosságot végzünk.
  7. A Mindszent Karizma Közösség szeretettel hív minden érdeklődőt, a március 18-án megrendezésre kerülő VII. Közösségek Regionális Karizmatikus Találkozójára, a Vörösmarty Iskola épületébe. Hozzájárulás a találkozóhoz: 3000 Ft, mely összeg tartalmazza az ebédet is.
  8. A passiójáték próbái vasárnap a fél 9-es mise után, csütörtök: 18.00 óra, péntek: a bérmálási hittan után, jövő vasárnap: szintén a fél 9-es mise után.