2023. június 18., évközi 11. vasárnap

  1. Szombaton, Ternyák Csaba érsek atya diakónussá szentelte Novák Lajos ötödéves kispapot. Isten éltesse az új diakónust, és a pappá szenteléséig is szeretettel várjuk a Mindszenti templom szentmiséin szolgálatát.
  2. Ma a fél 9-es szentmisén a Mindszenti plébániához tartozó gyerekek tanévzáró szentmiséjét tartjuk/tartottuk. A szentmise után az ilyenkor szokásos fagylat sem marad el! Délután 16.00 órakor mocorgós szentmise lesz.
  3. Ma 11.00 órakor Ternyák Csaba érsek úr megbérmálja az Új-diósgyőri és a diósgyőri fiatalokat Új-diósgyőrben.
  4. A Martinkertvárosi Egyházközség Búcsúját is ma, június 18-án tartják. Az Ünnepi Szentmise délelőtt 11.00 órakor kezdődik, melyet Ft. Tóth Béla kórházlelkész, aranymisés atya mutat be.
  5. Ugyancsak ma délután, Szabó József diósgyőri kanonok-plébános atya, a du. 17.00 órakor bemutatott szentmisén ünnepli ezüstmiséjét a diósgyőri plébánián.
  6. A tervezhetőség miatt már most hirdetjük, hogy június 29-én, csütörtökön, Péter és Pál apostolok ünnepén ünnepi szentmisét tartunk. Az esti szentmisét Dr. Török László teológiai tanár, egykori mindszenti káplán, mezőkövesdi apát-plébános tartja. A szentmise előtt 18.00 órától köszöntjük Dr. Sáry Pál professzor urat, aki a napokban a legrangosabb teológiai díjat, a Stephanus díjat kapta.
  7. A mindszenti Templom ünnepi nagybúcsúját július 2-án 10 órakor tartjuk, melyet Dr. Novák István kanonok-plébános, az Eszterházi Károly Katolikus Egyetem általános rektorhelyettese mutat be. Szeretettel kérjük, hogy a búcsúi ebédre szóló meghívót, az egyházközségi képviselőtestület tagjai vegyék át a sekrestyében.
  8. Örömmel hirdetjük, hogy a Szent Anna plébánia területén található Bársony János Általános Iskola, szeptember 1-jétől az Egri Főegyházmegye fenntartásába kerül. A már meglévő katolikus iskolákhoz csatlakozva az oktatás és nevelés jóhírét tovább növeli. Hoskó Orsolya igazgatónőnek sok kegyelmet kívánunk az iskola vezetéséhez.
  9. Egyik kedves testvérünk elhalálozásakor a plébániára hagyta a Suzuki autóját, aminek a közjegyzői iratok szerint 2 millió forint az értéke. A plébánia Tanácstermének belső felújításához szükségünk lenne erre az összegre, ezért, ha a hívek közül valakit érdekel, eladjuk neki. A szentély mögött megtekinthető.
  10. Minden tanulónak jó vakációt, a pedagógusoknak jó pihenést kívánunk!