2023. június 11., Úrnapja

  1. Ma, a 10 órai szentmise után úrnapi körmenetet tartunk. A fél 12-es szentmise, a körmenet miatt elmarad.
  2. Ma (vasárnap) délután 3 órakor szülői értekezlet lesz azoknak a szülőknek, akiknek gyermeke a hittantáborba megy. Kérjük, minden szülő vegyen részt a megbeszélésen, a Millenniumi teremben.
  3. Pap és diakónus szentelés lesz a jövő szombaton Egerben. Ternyák érsek atya diakónussá szenteli Novák Lajos ötödéves papnövendéket, imádkozzunk Lajosért, hogy a Jó Isten tartsa meg őt a hivatásban, sokak-, sokunk örömére! A szentmisét a Szent István Rádió élőben közvetíti, délelőtt 10 órakor.
  4. Jövő héten, június 16-án Jézus Szíve ünnepén délután 17.00 órakor a sziklakápolnában lesz szentmise, 18.00 órakor pedig Perecesen. Az előbbit Szabó József atya, a Perecesit Thiago Costa atya mutatja be.
  5. Jövő vasárnap Ternyák Csaba érsek úr az Újdiósgyőri templomban 11 órai kezdettel megbérmálja az új-diósgyőri és a diósgyőri fiatalokat.
  6. Jövő vasárnap lesz a fél 9-es szentmise után a Mindszenti plébániához tartozó gyerekek tanévzáró szentmiséje. A szentmise után az ilyenkor szokásos fagylat sem marad el! Aznap délután mocorgós szentmise lesz.
  7. Ugyancsak jövő vasárnap, Szabó József diósgyőri kanonok-plébános atya, a du. 17.00 órakor bemutatott szentmisén tartja ezüstmiséjét a diósgyőri plébánián.
  8. A tervezhetőség miatt már most hirdetjük, hogy június 29-én, csütörtökön, Péter és Pál apostolok ünnepén ún. kisbúcsút tartunk. Az esti szentmisét Dr. Török László teológiai tanár, egykori mindszenti káplán, mezőkövesdi apát-plébános tartja. A szentmise előtt 18.00 órától köszöntjük Dr. Sáry Pál professzor urat, aki a napokban a legrangosabb teológiai díjat, a Stephanus díjat kapta. A Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara Jogtörténeti és Jogelméleti Intézetének igazgatója, a Római Jogi Tanszék vezetője, megbecsült tagja a Mindszenti Templom közösségének, a vasárnap 10 órai szentmisékről is.
  9. A mindszenti Templom ünnepi nagybúcsúját július 2-án 10 órakor tartjuk, melyet Dr. Novák István kanonok-plébános, az Eszterházi Károly Katolikus Egyetem általános rektorhelyettese mutat be.
  10. Minden tanulónak jó vakációt! (A szentmisék végén felolvassuk Lovas Péter laudációját, amely Jászberényben a kitűntetésekor hangzott el.)