2023. február 5., évközi 5. vasárnap

  1. Pénteken: 17.00 órától egyházközségi képviselőtestület zárszámadási és költségvetési megbeszélést tart, a plébánia dísztermében.
  2. Szombaton a Boldogságos Szűz Lourdes-i megjelenésének 165. évfordulója lesz. Ez a betegek világnapja is egyben, és ezen a napon szokták a betegek szentségét felvenni a betegek és a 60 évnél idősebbek. Előtte a szentgyónást el kell végezni. A gyóntató helyiségekben gyóntatás lesz. A Zárdakápolnában is lesz a szentmise előtt gyóntatás.
  3. Két hét múlva, február 18-án a Mindszenti Plébániához tartozó gyerekek és fiatalok számára farsangi délutánt rendezünk (14.00-től 17.00-ig). Belépés: gyerekeknek csak jelmezben, felnőtteknek egy tálca süteménnyel. Tombolatárgyak felajánlását szívesen vesszük. Jelentkezni a sekrestyében (és a hitoktatónál) lehet.
  4. Szeretettel kérjük azokat a fiatalokat, aki ebben az esztendőben a Mindszenti templomban terveznek egyházi házasságot kötni, személyesen, telefonon vagy interneten jelezzék február végéig, mert márciusban elkezdődik a jegyesoktatást.
  5. Újra indul a plébániánkon a kicsik és családjuk számára a mocorgós mise, február 19-én vasárnap délután 4 órakor a Tanácsteremben. Szeretettel várjuk ezekre a szentmisékre az ovisokat is szüleikkel. Azt tervezzük, hogy a továbbiakban minden hónap 3. vasárnapján tartjuk ezeket a szentmiséket.
  6. A Csíksomlyói pünkösdi búcsúra autóbuszos zarándoklatot szervez a Mindszenti Kolping Család, 2023. május 26 – 29-i időponttal. Részletes információ a bejáratnál olvasható! Ez évben nem pünkösdkor lesz a bérmálás, ezért talán könnyebb lesz egy egész buszos részvételt megszervezni a mindszenti hívek köréből.
  7. Február elsejétől új főállású munkatársa van a Mindszenti Plébánia irodájának, Lovasné Czipó Bernadett személyében. Egyben köszönetet mondunk Hoskóné Erzsikének, aki továbbra is rendelkezésre áll, ha bármilyen szükség adódik.
  8. A mai szentmisén Balázsáldást kapnak azok a hívek, akik az elmúlt napokban még nem kapták meg az áldást. Vonalban sorakozzanak fel a szentmise végén az oltár lépcsőjénél, és az atyák sorba mennek. A kisgyermekeket ölbe lehet venni; a családok, ha együtt állnak – közösen kapják az áldást.