2023. december 3., Advent első vasárnapja

  1. Ternyák Csaba érsekfőpásztorunk hétfőn ünnepli születésének 70. évfordulóját. A 10 órakor kezdődő szentmisén az egri bazilikában jelen lesznek a püspöki kar tagjai, az egyházmegye papsága teljes létszámban. A szentmisét a Szent István rádió közvetíti. Utána köszöntés és fogadás lesz, az érsekség megújult épületszárnyában. Imádkozzunk Főpásztorunkért, hogy Isten tartsa meg népének kormányzására erőben, egészségben!
  2. Holnap reggel 6 órától hajnali misék kezdődnek a Mindszenti templomban. A szentmisén a Vörösmarty katolikus iskola egy-egy felsőtagozatos osztálya is részt vesz. Pénteken, december 8-a Szeplőtelenfogantatás ünnepe lesz. Ezen a napon nem tartunk rorátét. A szentmise 7 órakor kezdődik, majd 10 órakor és este fél 7-kor lesz még itt, a Mindszenti templomban.
  3. Mindszenti Karitász közösség a szegények javára tartós élelmiszer adományt gyűjt december 3-a és 10-e között! Az adományokat kérjük, hétköznap a sekrestyébe hozzák, jövővasárnap pedig, a templom szembemiséző oltára elé kérjük letenni!  Köszönjük szépen!
  4. Szintén szeretettel kérjük adományaikat a karácsonyi templomi betlehem díszítéséhez; azok pedig, akik a templom díszítéséhez karácsonyfát tudnak adományozni, szíveskedjenek mielőbb jelezni a sekrestyében, vagy a plébánia irodán. Nagyobb fa esetén a kivágást és a szállítást vállalja a plébánia.
  5. A Kolping Család folytatja, a „Szállást keres a Szent Család” imakilencedet. Az ájtatosság december 15-én indul a Mindszenti plébánián és 23-án fejeződik be, szintén a Mindszenti plébánián. A további helyszínek a bejáratnál olvashatók.
  6. A Páli Szent Vince Szeretetszolgálat ügyeskezű asszonyainak munkáiból jótékonysági bemutatót tartanak a Millenniumi Teremben jövő vasárnap 10.00 órától 13.00 óráig. A bemutatott tárgyak egy-egy darabja adomány fejében elvihető.
  7. (Csak a vasárnap fél 9-es szentmise után kell felolvasni!) A mai fél 9-es szentmise után a Vörösmarty katolikus iskola diákjai mikulás-műsort adnak elő, a Millenniumi Teremben, és a gyerekekhez elérkezik a Mikulás is. Szeretettel várjuk őket!
  8. A templomudvar és a Glória-kertjének bontási munkálatai befejeződtek. Az építkezés kezdetéig, szintén újra használható az autók számára a nagykapu. Arra azonban ügyeljenek, hogy mindig legyen szabad kijárat más autónak is. A Kálvárián is megkezdődtek a helyreállítási munkálatok. Köszönjük imáikat!