2023. december 10., Advent második vasárnapja

  1. Folytatjuk a rorátékat, melyek reggel 6 órakor kezdődnek a Mindszenti templomban.
  2. December 13-án szerdán 18.00 órakor, a Szent Anna templomban Csiszér László zenés Tűzevangelizációja kezdődik a szentmise után.
  3. Csütörtökön 16.30-kor a Vörösmarty katolikus iskola JÓTÉKONYSÁGI ÖRÖMKONCERTJE lesz a Mindszenti templomban. Mindenkit várnak szeretettel! A belépés díjtalan, de támogatást szívesen fogadnak.
  4. Pénteken 16.00 órakor a Zárdakápolnában a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) karácsonyváró liturgikus ünnepséget tart.
  5. Szombaton, vasárnap és hétfőn, az esti szentmisék keretében Ádventi Lelkigyakorlatot lesz, a Mindszenti templomban, Gulyás Zsolt encsi plébános vezetésével.
    a. szombat este 18.30-tól szentmise
    b. vasárnap 17.00 órakor a Mindszenti Templom Énekkarának karácsonyváró koncertje, 18.30-kor ünnepi szentmise, majd örömvasárnapi fogadás, a szentmise után a Millenniumi Teremben. Kérjük a testvéreket, szíveskedjenek süteménnyel segíteni az esti programot.
    c. a lelkigyakorlat harmadik napján hétfőn, 16.00 órától Gulyás Zsolt atya keresztény pedagógusoknak tart ádventi elmélkedést a Millenniumi Teremben. 18.30-tól ünnepi szentmise, 19.30-tól-22.00-ig ANGYAL, fiataloknak és felnőtteknek gyónási és lelkibeszélgetési alkalom.
  6. A Kolping Család folytatja, a „Szállást keres a Szent Család” imakilencedet. Az ájtatosságot december 15-én, pénteken és 23-án, szombaton 17.00 órakor a Mindszenti Plébánia hittantermében tartják, melyre szeretettel hívják és várják a
    kedves testvéreket.
  7. Mához egy hétre, 13.00 órakor érkezik a Betlehemi Láng a Minorita templomba. Betlehem, ma ismét bezárkózott, a születési barlangtól érkező lángot úgy fogadjuk, mint egy, a békéért kiáltó nép üzenetét.
  8. A Gerccioban megalkotott első ferences betlehem 800. évfordulójára Ferenc pápa teljes búcsút engedélyezett azoknak, akik december 8. és február 2. között meglátogatnak egy ferences templomot (a kegyelmi állapot és a Miatyánk, Üdvözlégy, Hiszekegy imádság feltétel!). Miskolcon a Minorita templom szeretettel várja a teljes búcsút nyerni szándékozókat.
  9. Készül a Mindszenti Plébánia Karácsonyi füzete. Tervek szerint jövő vasárnap a szentmiséken megvásárolható lesz. Benne közeli és távoli visszatekintés, naptár a borítón és fotók a templom ünnepeiről.
  10. Aki karácsonyfát szeretne adományozni az ünnepre, kérjük, jelezze a mai szentmisék után a sekrestyében.