2023. április 9., Húsvét

  1. Holnap, húsvéthétfőn is ünnepi miserendet tartunk. A héten hétköznap nem lesz gyóntatás templomunkban, csak a jövő vasárnap. Jövő vasárnap az Isteni Irgalmasság vasárnapja lesz.
  2. Húsvéti időszakban egészen Pünkösd vasárnapjáig, az Úrangyala imádság helyett, a Mennynek Királyné asszonya imádságot végezzük.
  3. Szeretettel köszönjük a Kedves Hívek húsvéti jókívánságait! Köszönet jár a munkatársaknak, akik ebben a nagyböjti és nagyheti időszakban munkájukkal segítették az ünnepi készületet és magát az ünnepet. Köszönet a lelkipásztoroknak, a kántor úrnak, a sekrestyéseknek, az asszisztenciának, az énekkarnak, a felolvasóknak, a passiójáték szervezőinek és előadóinak, mindenkinek, aki segített bármiben is, és köszönjük a szentsírra és az ünnepi virágokra adott adományaikat. Mindenkinek mindenért: Isten fizesse meg!
  4. Vörösmarty Katolikus Iskola Alapítványi bált rendez két hét múlva, április 22-én. Szeretettel várják egykori diákjaikat is, és minden mai érdeklődőt!
  5. Április 30-án a budapesti Kossuth Lajos téren megrendezésre kerülő Pápai szentmisére, a Miskolc Mindszenti templomtól 50 személyes busz indul, reggel 4 órakor. A sekrestyében és a plébánia irodában lehet jelentkezni azoknak, akik részt kívánnak venni. A beléptető kapuk a hajnali óráktól nyitva lesznek, és legkésőbb 8.15-kor bezárulnak. A helyeket érkezési sorrendben, a biztonsági ellenőrzést követően töltik fel. Azok számára, akiknek a téren nem jutott hely, a környező utcákban biztosítanak kivetítőket, amelyeken követhetik a liturgiát. Azon a vasárnapon, templomunkban csak a reggel 7 és az este fél 7-es szentmise lesz megtartva, hogy a televízió csatornáin keresztül bekapcsolódhassanak a pápai szentmisébe.
  6. Mindenkinek áldott, békés, kegyelmekben gazdag Húsvéti Ünnepeket kívánunk!