2023. április 23., Húsvét 3. vasárnapja

  1. Mához egy hétre a Budapesti Kossuth téren Ferenc pápa szentmisét mutat be. A pápai szentmisére a Mindszenti templomtól busz indul reggel 4 órakor. A buszon még van 5 szabad hely. A rendezvényterületre csak összecsukható, kisméretű zarándokszék vihető be, műanyag kulacs, műanyag palack és összetolható ernyő, aminek nem hegyes a vége. Nem lehet bevinni: üvegtárgyat, üvegkulacsot, fémpalackot, szeszes italt.
  2. Jövő vasárnap a Mindszenti templomban nem lesz szentmise csak reggel és este. A Zárdában lesz, a szokott időben 17.00 órakor, Sajóbábonyban szombat este 6 órakor lesz a szentmise.
  3. Jövő vasárnap lesz a papi hivatások napja! Szép egybeesés, hogy éppen Ferencpápa magyarországi látogatása alatt imádkozunk a papi hivatásokért is. Az Egri Főegyházmegye Érseke Körlevelében, felvételt hirdet a papnevelő intézetbe! Szeretettel kéri azokat az ifjakat és szabadállapotú férfiakat, akik szívükben meghallották az Úr Jézus Krisztus hívó szavát a papságra, jelentkezzenek az Egri Érseki Papnevelő Intézet növendékei közé. Jelentkezni a Papnevelő Intézet címén lehet (300 Eger, Foglár György u. 6.).
  4. Hétfőn Szent György vértanúnak, kedden szent Márk evangélistának az ünnepe lesz. Hétfőhöz egy hétre május 1-je, Munkás Szent József ünnepe. Májusban minden este a szentmise előtt 18.10-perckor elénekeljük a Lorettói Litániát.
  5. Mához két hétre anyák napja lesz, a fél 9-es szentmisén köszöntjük az édesanyákat. A 10 órai szentmisén pedig búzaszentelést tartunk, jó termésért imádkozva – két hét múlva.
  6. A Versbarátok Köre Alapítvány az idei évben is versmondóversenyt hirdet felső tagozatos és középiskolás tanulók részére, „Isten a Szeretet” témakörben. A verseny fővédnöke Dr. Fábry Kornél atya az Országos Lelkipásztori Intézet igazgatója, védnöke Juhász Ferenc pasztorális helynök, a Mindszenti templom plébánosa. Részletek a Versbarátok Köre Alapítvány Facebook oldalán olvashatók, jelentkezési határidő: május 1!