2023. április 30., Húsvét 4. vasárnapja

  1. Jövő vasárnap, május első vasárnapja és Anyák Napja lesz. A fél 9-es szentmisén köszöntjük az édesanyákat, a 10 órai szentmisén búzaszentelést tartunk és imádkozunk jó termésért.
  2. Május 14-én két hét múlva lesz a Mindszenti templomban az elsőáldozás. A gyerekek első gyónása pedig előtte szombaton 9.00 órától. Kérjük, hogy a gyerekekkel együtt a hozzátartozók is végezzék el szentgyónásukat, hogy az elsőáldozási szentmisén áldozhassanak a gyermekeik örömére.
  3. Május 21-én Mennybemenetel ünnepén lesz templomunkban a bérmálás. A bérmálást Érsek atya fogja végezni, a szentmise 11.00 órakor kezdődik. A fél 12-es szentmise elmarad! Előtte szombaton lesz a bérmálásra készülők gyónása; a bérmaszülők számára is kötelező a gyónás és a szentáldozás.
  4. Május 29-én pünkösdhétfőn egyházmegyei zarándoklat lesz Sárospatakra. A Mindszenti templomból is busz indul, melyre jelentkezni lehet a sekrestyében és az irodában. A program: 10.00 órakor Füleczki István teológiai tanár katekézise, 11.00 órakor érseki szentmise körmenettel, 13.00 órakor szendvics ebéd, 14.30-kor Szentségimádás, majd 15.30-kor a zarándokok elbocsájtása. Jelentkezni május 14-ig kell, hogy a résztvevők és az ebéd számát nyilvántartásba vegyék. A zarándokok szendvicsebédet kapnak.
  5. Május 7-én, jövő vasárnap 17:00 órakor „Isten a Szeretet” címmel irodalmi műsor lesz a Millenniumi teremben a Versbarátok köre előadásában. Szeretettel hívnak és várnak minden érdeklődőt! A műsorban a Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola és a Lévay József Református Gimnázium tanulói énekelnek.