2022. szeptember 25., évközi 26. vasárnap

  1. Csütörtökön Szent Mihály főangyal ünnepe lesz, az Egri Bazilika búcsúja is egyben.
  2. Október 1-jén Minisztráns találkozó lesz Egerben. Miskolcról a minisztránsok közös busszal mennek, szülők és lelkipásztorok kíséretében.
  3. Szombaton, október 1-jén elkezdjük a rózsafüzér imádság végzését. Ha tehetik, esténként csatlakozzanak a közös imádsághoz, itt a Mindszenti templomban. Minden este 17.50-kor kezdődik. Minél többen kérjük a Béke Királynőjét, hogy közbenjárásával segítse meg a világot.
  4. Október 1-jén Lisieux-i kis szent Teréz emléknapja is lesz.
  5. A héten kedden, szeptember 27-én a Diósgyőri Páli Szent Vince Szeretetszolgálat megalakulásának 30. évfordulóját ünnepi szentmise keretében tartják. A szentmise főcelebránsa Csókay Károly atya lesz. Mindenkit szeretettel várnak.
  6. Jövő vasárnap, október 2-án, terménybetakarítási hálaadást ünneplünk. Akinek termett az idén valami, az hozzon terméséből egy-két darabot, vagy juttasson el az oltár elé a jövő héten, még vasárnap előtt, hogy szép díszítéssel mondjunk köszöntet az Úrnak.
  7. Villamossági szakembert keresünk, akivel a plébánia, a templom és a közösségi terek villamossági rendszerét átnézzük – az energia árváltozások miatt. Ugyancsak gázszerelő szakember segítségét is kérjük, akivel a templom és a plébánia épületeinek gázkészülékeit és mérőóráit átnézzük, az energia fogyasztás mérséklése érdekében.
  8. Életének 85. évében elhunyt Matisz Frigyes atya, nyugalmazott Hidasnémeti plébános, aki évek óta a hejőcsabai szeretetotthonban élt. Temetése szülőfalujában Hercegkúton lesz szeptember 27-én, kedden, a délelőtt 11 órakor kezdődő szentmise után.
  9. A Zárdakápolna búcsúját Magyarok Nagyasszonya tiszteletére két hét múlva, okt. 9-én 17. órakor tartjuk, Bosák Nándor püspök atya vezetésével.