2022. szeptember 18., évközi 25. vasárnap

  • Az elsőáldozás, bérmálkozás plébániai felkészítő hitoktatás a héten elkezdődik, kérjük a szülőket és a gyerekeket, kísérjék figyelemmel a nekik szóló programokat.
  • A Zárdakápolnában szentségimádást kezdtünk. Minden csütörtökön du. 2 órától 4 óráig csendes- 4 órától a szentmiséig közös szentségimádás lesz.
  • A Szent Rita Imakör szeptember 6-ától folytatja imaóráit, minden kedden délután 1/4-6 kor, a Tanácsteremben.
  • A tavalyi esztendő sikerén felbátorodva szeptember 24-én, jövő szombaton Családnapot rendezünk a Mindszenti Plébánián. Jelentkezni előzetes regisztráció alapján lehet a sekrestyében, a plébániai irodán és a hitoktatóknál. Belépődíj: családonként egy tálca sütemény, vagy valami hasonló. Tombolatárgyakat is elfogadunk. A főzéshez szeretettel hívunk nagymamákat is. Palacsinta-evő versenytől a kvíz-játékig, a toronylátogatástól, az ugráló várig, és még sok egyéb játékosság, és benne persze komoly dolgok is. Szeretnénk, ha a családok elfogadnák a meghívásunkat, jelentkeznének és eljönnének, erre a tanév eleji családi programra. Nem lesz nagyon meleg aznap, de mozgással pótoljuk!
  • Két hét múlva, október 1-jén egyházmegyei ministráns találkozó lesz az Egri Bazilikában. Szeretettel hívjuk a ministránsokat! Közös busszal indulunk Miskolcról.
  • A Fráter Gimnázium a következő állásokat hirdeti: Gazdasági vezető, Gazdasági ügyintéző, informatika-szakos középiskolai tanár, találó konyhai dolgozó. bővebb tájékoztatást az iskola titkárságán telefonon vagy emailben tudnak adni.
  • Szomorúan tudatjuk, hogy meghalt Szabó Emília, a Mindszenti Plébánia volt irodistája. Temetése kedden délután 2 órakor lesz, a Városi temetőben. A temetési szertartást Dávid testvér végzi; köztudott, hogy Emília, a Szent Ferenc Kisnővérei közösségéhez is tartozott egy ideig. Szombaton a reggel 7 órai gyászmisében is imádkozunk érte.
  • A héten szerdán Szent Máté evangélista, pénteken szent Pió atya, szombaton Szent Gellért püspök ünnepe lesz.