2022. szeptember 11., évközi 24. vasárnap

  • A XVI. Ars Sacra Fesztivál keretében, 2022. szeptember 17-én, szombaton 17:00 órakor, a miskolctapolcai Sziklakápolnában, a Versbarátok köre verses-zenés összeállítást mutat be, “GYŐZZÖN a TE békéd!” címmel. Minden kedves érdeklődőt szeretettel vár a Hejőcsabai Római Katolikus Egyházközség és az előadók.
  • A Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda 1 fő takarító munkatársat keres napi 8 órában, osztott munkarendbe. Az állás 2022. október 7-től tölthető be. Érdeklődni az iskola gazdasági vezetőjénél személyesen, vagy a 0630/613-7204-es telefonszámon lehet.
  • A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia felhívására csatlakozunk ahhoz az összeurópai kezdeményezéshez, mely szeptember 14-én imára hív mindnyájunkat a békéért. Szerdán este 6 órai kezdettel plébániatemplomunkban mi is elimádkozzuk az irgalmasság rózsafüzérét a békéért.
  • Tanévnyitó szentmise (Veni Sancte) lesz szeptember 18-án vasárnap a délelőtt a fél 9-es szentmisén. Kérjük a tanuló diákokat, hozzák el iskolai eszközeiket erre az alkalomra (táska, könyv, füzet, stb.), hogy megáldjuk azokat. A Veni Sancte utáni héten elkezdjük a plébániai hitoktatást a következő rendben: A bérmálkozásra készülőknek pénteken 15:45-kor (Péter Vilmos atya), Az elsőáldozásra készülőknek pénteken 16:15-kor és szombaton 9:00 órakor (Thiago atya). Jelentkező lapot a sekrestyében kaphatnak.
  • A Kálvária búcsúját szeptember 15-én, csütörtökön 17.00 órakor tartjuk. A miséző és szónok Holló Gábor atya lesz. Előtte gyónási lehetőség és szentségimádás lesz, utána tanúságtételek lesznek. Ezen az estén plébániatemplomunkban nem lesz szentmise. A zárdakápolnában megtartjuk a szentségimádást és a szentmisét is. Plébániatemplomunk délután 3 órától zárva lesz.
  • „A Miskolc-Szirmai Egyházközség Búcsúja szeptember 18-án – a jövő vasárnap – lesz. Az Ünnepi Szentmise 11 órakor kezdődik, melyet Péter Vilmos atya mutat be. Szeptember 15-én, csütörtökön, a Fájdalmas Szűzanya ünnepén lesz a Szirmai Egyházközség Egyházmegyei Szentségimádási napja. Az egyházközség szentségimádási órája 13 órakor kezdődik. Szeretettel hívja és várja mindkét időpontban a Kedves Híveket a Szirmai Egyházközség!”
  • Legyél a Béke Követe! címmel versmondó versenyt hirdet az Éltető Lélek Alapítvány diákoknak két korcsoportban: 10 és 14, valamint 15 és 19 éves fiataloknak. A jelentkezési feltételek a templom bejáratánál az egyházközségi honlapon, valamint a katolikus iskolák igazgatóinál érhetők el. Nevezési határidő: szeptember 23.
  • Plébániánk Családi Napot szervez 2022. szeptember 24-én, szombaton. A regisztrációt a mai naptól tehetik meg a családok a sekrestyében vagy a plébániai irodában. Várjuk azok jelentkezését is, akik a főzésben tudnak segíteni. A program 10:00 órakor szentmisével kezdődik és 17:00 óra körül ér véget.