2022. október 2., évközi 27. vasárnap

  1. Ma a terménybetakarítási hálaadás ünnepe van!
  2. Hétfőn a Zárdakápolnában 3 órától a Máriás papi mozgalom imaórája lesz, melyet Sóti János jezsuita atya vezet. A szentmise a szokásos időpontban fél 5-kor kezdődik, ezt is Sóti atya tartja.
  3. Pénteken elsőpéntek és Rózsafüzér Királynőjének ünnepe lesz, a reggeli szentmise után is gyóntatunk, az esti rózsafüzért ünnepélyesen végezzük. Előtte csütörtökön de. 8 és 10 ó. között gyóntatási ügyeletet tartunk. És pénteken.
  4. Szombaton, Szűz Mária Magyarok Nagyasszonya ünnepén, szentségimádás lesz a Vasgyári templomban, felszentelésének évfordulóján. A Mindszenti templom híveit 13 órára várják.
  5. Ugyancsak szombaton lesz a Felsőhámori felújított templom megáldása, melyet Juhász Ferenc pasztorális helynök atya végez, délelőtt 10 órakor.
  6. Jövő vasárnap tartjuk a Zárdakápolna búcsúját, a szentmisét 5 órakor Bosák Nándor püspök atya végzi.
  7. Népszámlálás kezdődött Hazánkban. Október 17-éig, számítógépen mindenki kitöltheti a kérdőívet. Azoknak a híveknek, akik nem használnak számítógépet, szívesen segítünk. Akik ezt igénylik, hozzák magukkal a következő vasárnapra a népszámlálásról kapott hivatalos értesítésüket, azon vannak a belépéshez szükséges adatok. Egyúttal kérünk néhány technikában járatos személyt, aki segít a kérdőívet kitölteni a Millenniumi Teremben, vagy a plébánia irodán (kb. 10 percet jelent egy kitöltés). Tisztelettel kérünk mindenkit, hogy a felekezeti hovatartozását szíveskedjék feltüntetni a kérdőíven. Ez a statisztikai adat a következő tíz évre hivatkozásul szolgál, a keresztények társadalmi súlyának és szerepének meghatározásában.
  8. A hét szentjei: hétfőn Bogdánffy Szilárd vértanú püspök, kedden: Assisi Szent Ferenc, szerdán: Szent Fausztina, csütörtökön: szent Brúnó a karthauzi szerzetesek alapítója, pénteken: Rózsafüzér Királynője, Szombaton: Magyarok Nagyasszonya.