2022. október 9., évközi 28. vasárnap

  1. A Zárdakápolna búcsúját Magyarok Nagyasszonya tiszteletére a mai vasárnapon tartjuk. A szentmisét du. 5 órakor Bosák Nándor, a Debrecen-Nyíregyházi egyházmegye nyugalmazott püspöke végzi, aki 1968 és 70 között a Miskolc Mindszenti plébánia káplánja volt.
  2. Októberben minden este 17.50-kor elvégezzük a Mindszenti templomban a rózsafüzért. Jövő pénteken az iskolás gyerekek részvételével Élő Rózsafüzért végzünk. Gyülekezés 17.30-tól lesz. Aznap a plébániai hittan elmarad, kérjük a gyerekeket, hogy az élő rózsafüzérre jöjjenek!
  3. Pénteken a Mindszenti Plébánia munkatársai közös zarándoklatra mennek, ezért a templom aznap, vagyis pénteken napközben zárva lesz. Az iroda azonban működik.
  4. Október 13-án csütörtökön 14.00 órától Rosa Mystica ájtatosságra hívják a szervezők a híveket a Zárdakápolnába.
  5. A Vörösmarty Mihály Katolikus iskola azonnali belépéssel egy fő takarítónőt keres. Érdeklődni az iskolában, a gazdasági vezetőnél lehet.
  6. Kobold Tamás városunk volt polgármestere elhunyt. Temetési gyászszertartása október 14-én pénteken, de. 11 órakor lesz a Vasgyári templomban.
  7. Október 15-én szombaton a Mindszenti plébánia felső kerítését –a Kisavasi Első soron– festjük, a soron levő pincék- és ingatlanok tulajdonosaival közösen. Kérünk két önkéntest, aki a festésben segíteni tud. Munkaeszközök a rendelkezésre állnak.
  8. Jövő vasárnap a Veczán Pál emlékkoncert sorozat lezárásaként templomunkban a Mozart Requiem kerül előadásra. A nagy érdeklődésre tekintettel, a kedves testvérek figyelmét felhívjuk, hogy a Koncert 16.00 órakor kezdődik!
  9. Jövő vasárnap a Missziók Vasárnapja lesz. Templomaink perselyadományát a missziók céljára továbbítjuk.
  10. Kedden szent XXIII János pápának, szombaton Avilai Nagy Szent Teréznek lesz az emléknapja.