2022. október 30., évközi 31. vasárnap

  1. Hétfőn véget ér október, befejezzük a rózsafüzér imádságot ünnepélyesen, az esti szentmise előtt.
  2. Kedden, Mindenszentek napja, főünnep. Szentmise a Mindszenti templomban: 7, 10, és 18.30., a Zárdakápolnában: 16.30-kor lesz. délután 3 órakor a mindszenti és a sajóbábonyi temetőben temetői szertartást végzünk. Kérjük vegyenek részt a temetőkeresztnél a szertartáson! Aki a temetőben szeretné hozzátartozója sírját megszenteltetni, ott helyben is kérheti a szertartást végző paptól, vagy itt a sekrestyében jelezze. Szentgyónással, szentáldozással és temetőlátogatással elhunyt szeretteink számára teljes búcsút nyerhetünk (november 1. és 8. között minden nap). Mindenszentek este közös, ünnepi koncelebrált szentmisét mutatunk be az összes megholtért! Szerdán halottak napja
  3. A héten elsőcsütörtöki gyóntatási ügyeletet tartunk délelőtt 8 és 10 óra között a Mindszenti templomban. Elsőpénteken a reggeli szentmise után is gyóntatunk.
  4. Hirdetjük, hogy a jövő évi szentmiséket már lehet előjegyeztetni a plébánia irodában.
  5. Az Új-Diósgyőri Szent Imre templombúcsúját mához egy hétre tartják. A 11.00 órakor kezdődő szentmisét Lóczi Tamás atya mutatja be. Előtte szombaton nov. 5-én, egésznapos szentségimádás lesz, minket a Mindszenti templom híveit du 1 órára várnak.
  6. Mindszenti templomban minden hétköznap este fél 7-kor szentmisét mondunk az összes megholtért. Azokért ajánljuk fel, akiknek neveit felírják egy cédulára és az e célra szánt adománnyal együtt, borítékba zárva leteszik az oltár elé, vagy leadják a sekrestyében. Ezt november hónap bármely napján megtehetik. A szándékot a cédula leadásának napjától végezzük. A templom hátsó padjánál az asztalon található a boríték benne a cédula. Természetesen annak a szándékára is elvégezzük a szentmisét, aki a borítékba nem tud adományt tenni, de a cédulára fölírja a neveket és visszahozza azt (A Zárdakápolnában a sekrestyében vehető fel a boríték).
  7. Pénteken Borromei szt. Károly, szombaton Szent Imre herceg ünnepe lesz. Isten éltesse a Károlyokat és az Imréket!