2022. március 6., nagyböjt 1. vasárnapja

  1. Szomorú hírrel kezdjük: Mikolai Vince kanonok-főseperes, diósgyőri plébános atya a héten a Semmelweis kórházban elhunyt. Temetése csütörtökön lesz. A gyászmise 10 órakor kezdődik a Diósgyőri templomban, utána temetés a diósgyőri temetőben. A templom kicsi, ezért akik nem szeretnének szorongani, vagy kívül rekedni, azoknak azt tanácsolják, hogy a temetési szertartáson vegyenek részt! Az, előreláthatólag fél 12- körül kezdődik.
  2. Befogadó plébánia leszünk! A Katolikus Karitász, kérésünkre regisztrált bennünket, hogy szükség esetén, egy Ukrajnából menekült család elszállásolásában segítünk, az un. Glória épületben. Kérjük a kedves híveket is, akinek hasonló lehetősége van, jelezze a Karitász felé.
  3. Nagyböjti lelkigyakorlat lesz, két hét múlva, március 18-, 19-, 20-án (péntek, szombat, vasárnap) az esti fél 7-es szentmisén itt a Mindszenti templomban. Berszán Lajos atya, a gyimesfelsőloki Szent Erzsébet katolikus iskola alapítója és lelkiigazgatója, a csángók papja tartja a szentbeszédeket.
  4. Az állami rendelkezésekkel összhangban március 7-étől, hétfétől, a templomokban és más zárt terekben tartandó közösségi eseményeken, nem kötelező a maszk viselése és a távolság tartás. A kiengesztelődéskor a kézfogás vagy békecsók nem kerül visszavezetésre. Továbbá buzdítjuk a híveket, hogy – amennyiben lehetséges – személyesen vegyenek részt a szentmiséken és egyéb liturgikus alkalmakon.
  5. „Közösségben lenni – Közösségért tenni” – mottóval, keressük azokat, akik a saját foglalkozásuk alapján szívesen kapcsolódnának a Mindszenti Plébánia segítőköréhez. A hátsó asztalon találnak erre egy kérdőívet, kérjük vigyék haza, és kitöltve hozzák vissza a jövő vasárnap és az asztalra kihelyezett ládikába dobják be! Természetesen önkéntes a válaszadás azok számára, akik így is részt tudnak venni a plébánia közösségi életében.
  6. Hálásan köszönjük az elmúlt vasárnapi nagylelkű perselyadományaikat! A Katolikus iskoláknak gyűjtöttünk 489.370-, forintot. Isten Fizesse meg!
  7. Passiójáték próbalesz, ma a fél 9-es szentmise után szereposztás és olvasó próba, kedden és csütörtökön este 6 órakor próba.
  8. Március 26-án szombaton 19:00 órakor elkezdődik a jegyesoktatás, a Millenniumi Teremben, azok számára, akik ebben az esztendőben kívánnak házasságot kötni, és jelentkeztek a Mindszenti Plébánián.
  9. Ma a szentmisék után hamvazkodás lesz, azok jöjjenek előre, akik még nem hamvazkodtak a múlt héten.
  10. Pénteken ¾ 6 kor keresztúti ájtatosságot végzünk a Mindszenti templomban.