2022. március 20., nagyböjt 3. vasárnapja

  1. Vasárnap este a harmadik lelkigyakorlatos szentmise után elköszönünk Berszán Lajos atyától, a Millenniumi Teremben. Az elköszönéskor lehetőség adódik ismerkedésre és beszélgetésre. Erre az alkalomra szeretettel kérnénk néhány tálca süteményt vagy pogácsát asszonytestvéreinktől. Aki tud felajánlani ilyet, szentmise előtt hozza a Millenniumi Terembe. Köszönjük szépen!
  2. Pénteken, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén mivel főünnep, az étkezésben nincs hústilalom. A reggel 7 órai szentmisét a Fráter Gimnázium tanulóinak részvételével tartjuk. Azokkal a diákokkal, akik plébániánk területéről a Fráterbe járnak. Utána szeretetreggelivel kínáljuk őket.
  3. Szombaton az Egyházmegyei Kateketikai Iroda szervezésében egésznapos rekollekció lesz a hitoktatóknak a Millenniumi Teremben.
  4. Ugyancsak a jövő szombaton kezdődik a jegyesoktatás, a Millenniumi Terembe várjuk este 7 órakor, a házasságra készülőket.
  5. Jövő vasárnap lesz a Hejőcsabai templom búcsúja, Gyümölcsoltó Boldogasszony tiszteletére. A szentmisét és a szentbeszédet Főtisztelendő Tóth Béla kórházlelkész atya fogja tartani. A szentmise délelőtt 11 órakor kezdődik. Előtte március 25-én pénteken, egésznapos szentségimádást tartanak. A mindszenti templom híveit déli 12 órára várják.
  6. A Püspökkari Konferencia múltvasárnapi körlevele alapján a szegényeknek és az ukrajnai menekülteknek tartós élelmiszergyűjtés kezdődik egy héten keresztül a mai naptól. Adományaikat a Tanácsteremben helyezhetik el.
  7. Jövő vasárnap délután 3 órakor Élő Keresztúti ájtatosság lesz a fiatalok előadásában a Kálvárián. Szeretettel hívunk mindenkit erre az alkalomra (passió próba: most a szentmise után, vmt.: kedd és csütörtök este 6 óra).
  8. A húsvéti szentsír virágjaira, már elfogadunk adományokat a sekrestyében.
  9. Jövő vasárnap hajnalban kezdődik a nyári időszámítás. Az órákat vasárnap hajnalban 2-ről 3-ra kell állítani.
  10. A héten: Bence, Beáta, Gábor, Irén és Hajnalka névnapok lesznek, Isten éltesse a nevek viselőit!