2022. május 22., Húsvét 6. vasárnapja

  1. Mához egy hétre, május 29-én, mennybemenetel ünnepén, templomunkban elsőáldozás lesz a fél 9-es szentmisén. Kérjük a kedves híveket, csak azok jöjjenek erre a szentmisére, akik érintettek, mert nagyon sokan leszünk. A többiek ez alkalommal válasszanak másik időpontot. Ha szeretnék látni az elsőáldozókat, akkor a tízórai szentmisére jövő hívek még megpillanthatják őket. Előtte szombaton 9 órától lesz az elsőáldozók és a hozzátartozóik gyóntatása.
  2. Mához 2 hétre, június 5-én Pünkösdvasárnap délután 4 órakor lesz templomunkban a bérmálás. Ficzek László általános helynök úr bérmálja meg fiataljainkat. Előtte szombaton a bérmálkozók és hozzátartozóinak a gyóntatása lesz.
  3. Hittantábor: Már lehet jelentkezni, a hagyományos Hittan táborba, amelyet ezúttal Bükkzsércen a Piarista Kulcsos Házban tartunk, július 4-e hétfőtől 8-a péntekig, a hitoktatók és szülők szervezésében. Jelentkezni, a szentmise után a Millenniumi Teremben Hoskó Orsolyánál, vagy a plébánia hivatalban lehet. Részvételi díj gyermekenként 25 ezer forint. Nagyon megéri! Szülői értekezletet tartunk e tárgyban: június 12-én délután 3 órakor. Akkor kell befizetni a részvételi díjat is.
  4. A Fráter Gimnázium 30 éves jubileumi ünnepsége lesz a héten pénteken a Mindszenti templomban. A délután 3 órakor kezdődő szentmise főcelebránsa Dr. Ternyák Csaba érsek úr lesz. A szentmisére csak a gimnázium által meghívottak jöjjenek, mert helyszűkében leszünk.
  5. A tervezhetőség miatt már most hirdetjük, hogy templomunk Péter-Pál búcsúját július 3-án a délelőtt 10 órai szentmisén tartjuk. A szentmisét bemutatja Lóczi Tamás sátoraljaújhelyi esperes-plébános.
  6. A megnövekedett temetői feladatok ellátására temetői munkatársat keresünk: fűnyírás, fagallyazás, sírásás- és rendben tartás, betonozás és kegyeleti munkák végzésére.
  7. A Fráter Katolikus Gimnázium munkatársakat keres: gazdasági vezető, gazdasági ügyintéző, informatika szakos középiskolai tanár, melegítőkonyhai kisegítő.
  8. Ma van az egyházi sajtónak és azok munkatársainak a napja. Imádkozzunk értük, hogy munkájukat a jó hír szolgálatában végezzék, és minden egyéni és más érdeket tegyenek félre.
  9. A Miskolci Ökumenikus Egyetemi Lelkészség szeretettel várja: “A HIT KIÁRUSÍTÁSA” címmel dokumentumfilm bemutatójára kerül sor a jövőhéten, május 24-én, kedden 17.00 órakor a Miskolci Egyetem szenátusi termében. Somogyi Viktóriával, az amerikai templombezárási válságról szóló alkotás rendezőjével, közönségtalálkozóra hívják az érdeklődőket. A belépés ingyenes.
  10. Hétfőn Boldog Apor Vilmos vértanú püspök, kedden Szűz Mária a keresztények segítsége, szerdán szent VII. Gergely pápa, csütörtökön Néri Szent Fülöp emléknapja lesz.