2022. május 15., Húsvét 5. vasárnapja

  1. Májusban minden este elénekeljük a Loretto-i litániát 18.10-kor. Szeretettel várjuk a kedves híveket is!
  2. Jövő pénteken a májusi litániát, a hittanos gyerekek részvételével végezzük a Mindszenti templom udvarán, 18.00-18.30-között. Gyülekezés: 17.45-től. Kérjük a gyerekeket: hozzák magukkal a hittanos csoporttal elkészített virágkoszorút a Csupros Mária-szobor feldíszítéséhez!
  3. Juhász Ferenc plébános atya köszöni a Covidban érte végzett imákat! Meggyógyult és visszatért napi munkájához.
  4. Két hét múlva, május 29-én, Urunk Mennybemenetelének ünnepén, a fél 9-es szentmisén lesz templomunkban az elsőáldozás. Ez évben több mint 40 gyermek lesz elsőáldozó, előtte szombat az első szentgyónásukat végzik. Kérjük a kedves szülőket, nagyszülőket, keresztszülőket, rokonokat, hogy amennyiben megtehetik, gyónjanak, áldozzanak együtt gyermekeikkel, had legyen így is közös, szép családi ünnep az első szentáldozás napja!
  5. Már lehet jelentkezni, a hagyományos Hittan táborba, amelyet ezúttal Bükkzsércen a Piarista Kulcsos Házban tartunk, július 4-e hétfőtől 8-a péntekig, a hitoktatók és szülők szervezésében. Jelentkezni, a szentmise után a Millenniumi Teremben Hoskó Orsolyánál, vagy a plébánia hivatalban lehet. Részvételi díj gyermekenként 25 ezer forint. Nagyon megéri! Szülői értekezletet tartunk e tárgyban: június 12-én délután 3 órakor. Akkor kell befizetni a részvételi díjat is.
  6. Hosszú szenvedés után meghalt Zajacz Ernő atya. Temetése május 24-én lesz szülővárosában, Besenyszögön, a délelőtt 10 órakor kezdődő, lelkiüdvéért bemutatott szentmise után. Ugyancsak elhunyt, Gordos Miklós atya. A nyolcvanas években volt káplán a Szent Annán, majd Hidvégardóban plébános, az utóbbi években ő is betegeskedett, és a nagyiváni szociális otthonban pihent. Tiszaújvárosban temetik a héten csütörtökön délelőtt 10 órakor.
  7. A jövőhéten hétfőn Nepomuki Szent Jánosnak, a gyónási titok vértanújának emléknapja lesz, kedden Boldog Scheffler János szatmári vértanú püspök emléknapja, szerdán szent I. János vértanú pápa emléknapja, pénteken Szienai szent Bernardin, szombaton szent Kristóf emléknapja lesz. Vasárnap Casciai (kassiai) szent Rita emléknapja.