2022. május 1., húsvét 3. vasárnapja

  1. Jövő szombaton az Egri Bazilika felszentelésének ünnepe lesz. Ezen a napon zárja le a szinodális út egyházmegyei szakaszát a Főpásztor, az egyházmegye küldötteinek részvételével. Az egri bazilikában felújítási munkálatok folynak, ezért Mezőkövesden lesz a szinodális találkozó, délelőtt 10 órától.
  2. Mához egy hétre a papi hivatások vasárnapja lesz. Szombaton este és vasárnap, két kispap itt lesz az Egri Szemináriumból, és ők fognak tanúságot tenni a szentmisék prédikációiban hivatásukról.
  3. A héten elsőpéntek lesz, csütörtökön délelőtt 8 és 10 óra között gyóntatási ügyeletet tartunk. Elsőpéteken a reggeli szentmise után és este gyóntatunk.
  4. Jövő vasárnap, május 8-án du. 4 órakor, a Versbarátok köre bemutatja a „Győzzön a te békéd!” című verses-zenés összeállítását Millenniumi Teremben. Szeretettel várják az érdeklődőket.
  5. Ma május elseje van, Munkás Szent József ünnepe. Kérjük Szent József közbenjárását, és imádkozzunk az édesapákért, hogy munkájukkal biztos megélhetést tudjanak nyújtani családjuknak.
  6. Holnap szent Atanáz püspök ünnepe lesz, kedden Szent Fülöp és Jakab apostolok ünnepe, szerdán Szent Flórián, a tűzoltók védőszentje, ugyancsak szerdán Boldog Ceferinó cigány vértanú emléknapja, szombaton Boldog Gizella emléknapja.