2022. május 29., Urunk mennybemenetelének ünnepe

  1. Ma, Urunk Mennybemenetelének ünnepén, a fél 9-es szentmisén elsőáldozást tartunk/-tottunk. Negyvenöt kisfiú és kislány találkozik először az Úr Jézussal, az Oltáriszentségben. Imádkozzunk értük!
  2. Kedden, 31-én tartjuk az utolsó májusi litániát. Bíztatjuk a testvéreket, minél többen jöjjenek hálát adni és megköszönni a Szűzanya segítségét, este 18.10-kor kezdődik az ünnepélyes litánia.
  3. Június 2-án, elsőcsütörtökön Egerből 6 diakónus -és tanáraik- lesznek a vendégeink. A papszentelés előtt álló diakónusok bemutatkoznak a miskolci papságnak és a híveknek. Csütörtökön délelőtt 10 órakor közös szentmisét mutatunk be, amelyre szeretettel hívjuk és várjuk a kedves híveket! Aznap délelőtt 8 és 10 óra között gyóntatási ügyeletet tartunk.
  4. A héten elsőpéntek lesz a reggeli szentmise után és az esti szentmise előtt gyóntatunk.
  5. Ugyancsak jövő szombaton, az esti szentmise után fél 10-ig a Mindszent Karizma Közösség Szentlélekváró zenés áhítatot tart a Mindszenti templomban. Mindenki jöjjön, aki szükségét érzi, hogy a Szent Lélek jövetelét együtt hívjuk és várjuk!
  6. Pünkösd vasárnap délután 4 órakor kezdődik a bérmálási szentmise Ficzek László általános helynök úr bérmálja meg a fiatalokat. Előtte szombaton, 9 órától a bérmálkozásra készülők gyóntatása lesz templomunkban. Kérjük a bérmaszülőket és a hozzátartozókat, gyónjanak és áldozzanak együtt a bérmálkozókkal, hogy az ünnep lelkileg is erősítsen mindnyájunkat.
  7. Pünkösdhétfőn Szent Erzsébet ünnepséget tartanak Sárospatakon. A történelmi jelentőségű templom új sekrestyéjét ez alkalommal szenteli meg Ternyák Csaba érsek úr, fél 10 órai kezdettel. Majd a szentmisét a szokásos városi nagy körmenettel zárják. Hívjuk az előző napon megbérmált fiatalokat, vegyenek részt ezen a szentmisén. Számukra külön buszt rendelünk.
  8. Pünkösdhétfőn reggel 7, délelőtt 10 és este fél 7-kor lesz a Mindszenti templomban szentmise.
  9. Június 4-én, pünkösd szombatján, szentmisét tartanak a lillafüredi Limpiászi keresztnél. A szentmise déli 12-kor kezdődik. Felső-Majláth állomásról 10:35-kor és 10:50-kor indulnak az 5-ös és 15-ös autóbuszok. Szeretettel várják a kedves Híveket a Diósgyőri plébánia szervezésében
  10. Katolikus számlálóbiztosok kerestetnek! Az őszi népszámláláshoz katolikus számlálóbiztosokat keresünk. A felekezeti hovatartozás is szerepelni fog a kérdőíven, ezért fontos, hogy legyenek katolikusok kérdezőbiztosok is. Miskolc város területén 438 számlálóbiztos szükségeltetik. SAJNOS A HATÁRIDŐ NAGYON KÖZEL VAN, keddig lehet jelentkezni a város jegyzőjénél. Kérjük, hogy vállaljanak kérdezőbiztosi szerepet! Miskolc Város honlapjáról lehet letölteni a jelentkezési lapot.