2022. június 19., Úrnapja

  1. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia június 24-én pénteken, életvédő napot szervez, fókuszban a „Váratlan élet” című filmmel, amelyet aznap valamennyi egyházmegyében, levetítenek és amit kerekasztal beszélgetés követ. Itt Miskolcon a Miskolci (gk.) Egyházmegye szervezésében lesz a vetítés du. 15.00 órakor a Művészetek Házában. A filmvetítés ingyenes, azonban a terem befogadóképessége miatt, tisztelettel kérjük a részvételi szándékot előre jelezni a missziosiroda@gmail.com címen, vagy a 46/ 500 260 telefonszámon. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a film a nyugalom megzavarására alkalmas képeket tartalmaz, ezért 16 éven aluliak számára nem ajánlott.
  2. Június 24-én pénteken, Jézus Szentséges Szívének ünnepén lesz a Martinkertvárosi Egyházközség egész napos Egyházmegyei Szentségimádási napja! A mindszenti Egyházközség Szentségimádási órája 15.00 órakor kezdődik.
  3. Ugyancsak június 24. péntek 18.00-kor a Sziklakápolna búcsúja lesz miséző és szónok Futó Béla piarista tanár úr lesz.
  4. A Miskolc Perecesi templom búcsúját szintén Jézus Szentséges Szívének napján, június 24-én, pénteken tartják. Az ünnepi szentmisét, szentbeszédet és körmenetet Jorge Luis Altamirano Mendez (Horge Lui Alatamiráno Mendez) tartja, a szentmise 18.00-kor kezdődik.
  5. A Mindszenti Kolping Család szalonnasütést rendez június 25-én, (szombaton) 18.00 órától, a Mindszenti templom udvarán. Szalonnáról, kenyérről és tűzről a vezetőség gondoskodik; a rendezők kérik, hogy süteményt és inni valót a résztvevők hozzanak. Szeretettel várnak mindenkit!
  6. A mindszenti templom vasárnap 10 órai szentmise YouTube- csatornán való közvetítése, a nyári időszakban szünetel.
  7. A Martinkertvárosi egyházközség búcsúját jövő vasárnap, a délelőtt 11 órakor kezdődő szentmisével ünneplik, melyet főtisztelendő Rigó Jenő jezsuita plébános mutat be.
  8. A héten elkezdődött a tűzkárt szenvedett sajóbábonyi templom rendbetétele: teljes belső festés, berendezések javítása, pótlása és kármentesítése szükséges. A rendbetétel várható összege 10 MF-t. Az egyházközség nagyon kicsi (14-en járnak szentmisére). Ternyák Csaba érsek úr hivatalosan engedélyezte, hogy erre a célra gyűjtést tartsunk. Kérjük, hogy aki tud és szeretne is segíteni, az szíveskedjék július 24-én, vasárnap a persely adományát erre a célra szánni. Ha más úton is szeretne adományt e célra adni, az megteheti csekken vagy átutalással, de mindenképpen jelezze, hogy a sajóbábonyi templom javára. Köszönjük!