2022. júmius 26., évközi 13. vasárnap

  1. Szerdán, június 29-én Szent Péter és Szent Pál napján, este fél 7-kor hagyományteremtő céllal ún. kisbúcsút tartunk. A szentmisét bemutatja Nagy Krisztián atya, a Mindszenti plébániáról származó, jelenleg Hernádnémetiben szolgáló plébános. A szentmise után a Millenniumi Teremben a templomudvar és a Glória udvar átalakításáról, vetített beszámolót tartanak a tervezők, a Neo Építészműhely mérnökei.
  2. Mához egy hétre vasárnap, 10 órakor tartjuk templomunk búcsúi szentmiséjét, melyet Lóczi Tamás atya mutat be. A körmenet várható elhúzódása miatt, a fél 12-es szentmise elmarad. A szentmise után mindenkit várunk szeretettel egy koccintásra a templomudvaron! Aki szívesen sütne pogácsát ehhez, kérjük jelezze a sekrestyében szerda estig.
  3. A héten elsőpéntek, előtte csütörtökön délelőtt és este, valamint pénteken a reggeli szentmise után és este, gyóntatási ügyeletet tartunk.
  4. Július 17-én vasárnap újmisét mutat be templomunkban a szombaton pappászentelt Péter Vilmos A szentmise délután fél 4-kor kezdődik, melyre szeretettel várunk mindenkit.
  5. Ternyák Csaba érsek úr, rendelkezése folytán Kovács József káplán atya augusztus 1-jétől az Egri Bazilikába kerül káplánnak. Elköszönése július 31-én vasárnap lesz.
  6. A Főpásztor rendelkezése alapján, augusztus 1-jével Péter Vilmos újmisés atya és Thiago Jackson Pinheiro Costa (Csiágo Dzsekszon Pinyéró Koszta) Gyöngyös-felsővárosi káplán, a mindszenti plébánia szolgálatába kerül.
  7. Más változások: Diósgyőrbe plébánosnak: Szabó József atya kerül az egri szemináriumból. Az ő helyét Egerben Lóczi Tamás atya foglalja el. A Mikolai Vince atya halálával megüresedett Főesperesi tisztségre az Érsekfőpásztor Tóth István martinkertvárosi plébános urat nevezte ki.
  8. Közeli változás még, hogy Galo Gábor atya Szirmabesenyőről a zempléni Pálházára került, és a Sátoraljaújhelyi Szent István középiskola lelkésze lett. Helyére Kecskés László atya jön, Borsodszirákról.
  9. A selyemréti plébánia háromnapos zarándoklatot szervez busszal Lengyelországba, augusztus 1-től 4-ig. Jelentkezni a selyemréti plébánián lehet.
  10. A mai perselyadományokat Péter-fillér címen beküldjük az egyházmegyéhez, ahonnan Rómába továbbítják.
  11. A héten: hétfőn Szent László Király, szerdán: Szent Péter és Pál apostolok, szombaton: Sarlós Boldogasszony ünnepe lesz.