2022. december 18., Advent negyedik vasárnapja

  1. Vasárnap a 10-es, fél 12-es és az esti fél 7-es szentmisén Füleczki István atya fog lelkigyakorlatos szentbeszédet tartani. Ugyancsak hétfőn este fél 7-kor. Minden szentmisén több gyóntató is lesz, kérjük, végezzék el a szentgyónásukat!
  2. Vasárnap délután 4 órakor a Szentistván téren az ádventi koszorú 4. gyertyáját gyújtják meg. A polgármester, a mindszenti templom plébánosa és a cserkészek vezetője. Betlehemi lángot is osztanak. Este a Mindszenti Templom Énekkara karácsonyváró koncertet ad 18.00 órától a szentmise kezdetéig. A szentmise után ádventzáró koccintásra hívjuk a testvéreket! Ennek az előkészítéséhez elfogadunk segítséget.
  3. Hétfőn délután 5 órakor a pedagógusoknak ádventi előadást tart Füleczki István atya a Millenniumi Teremben. Aki teheti maradjon itt a fél 7-es szentmisén is, ez lesz a lelkigyakorlat záró szentmiséje. A szentmise után ANGYAL lesz, késő estig (22 óráig) lesz lehetőség szentségimádásra, szentgyónásra, lelkibeszélgetésre. A Kisővérek és a Mindszent Karizma lesznek a segítők ebben.
  4. December 20-án kedden, az idős és beteg testvéreinket otthonaikban felkeressük, délelőtt 10 és délután 3 óra között. Kérjük, hogy a sekrestyében, vagy a plébánia telefonján jelentsék be névvel, címmel, telefonszámmal azokat, akik szeretnék elvégezni a karácsonyi szentgyónásukat és a szentáldozást.
  5. A jövő héten csütörtökön, és pénteken (21- és 22-én) a Mindszenti templom zárva lesz a hajnali szentmisék után.
  6. Szombaton, december 24-én, már nem lesz hajnali szentmise, a reggel 7- es szentmisét a héten temetett halottjainkért ajánljuk fel. Délután 16.00 órakor a gyerekek betlehemes játéka lesz a Millenniumi Teremben. 17.00 órakor karácsony előesti szentmise lesz a Zárdakápolnában, 18.30-kor a Mindszenti templomban, éjjel 22.00 órakor karácsony éjszaka miséje Sajóbábonyban, és éjfélkor a Mindszenti templomban. Kérjük öltözzenek melegen, mert ezekben a napokban a templomok hidegebbek a szokásosnál. Csak a padokat fűtjük. Az éjféli szentmisén és karácsony első napján a papnevelés céljaira fordítjuk a perselyadományaikat.
  7. Már most hirdetjük, hogy a két ünnep között a plébánia iroda csak délelőtt tart nyitva.
  8. Ezekben a napokban gondoljunk a szegényekre is, és lelki és fizikai segítséggel támogassuk őket!