2022. december 11., Advent harmadik vasárnapja

  1. Ma, vasárnap délután 4 órakor, a Szent István téren Orosz Atanáz gk. püspök tart igehirdetést, és az ádventi koszorú 3. gyertyáját meggyújtja.
  2. Hétfőn, december 12-én, 11 órakor átadják az Y-hidat és a körforgalmat, amelyeket délután használatba lehet venni. A hidat az illetékesek mellett, Juhász Ferenc atya imádsággal nyitja meg.
  3. Jövő héten minden reggel 6 órakor Roráte-szentmise, utána gyóntatás is van a templomban. Péntek estétől minden nap gyóntatunk a szentmisék alatt.
  4. Szállást keres a Szent Család ájtatosságra, befogadó családokat keresünk; még lehet jelentkezni a sekrestyében. 14-én szerdán indul az imakilenced.
  5. Jövő pénteken du fél 5-kor Öröm-koncert lesz a Vörösmarty Iskola Alapítványa rendezésében a Mindszenti templomban. Fellépnek az iskola egykori és jelenlegi diákjai. A koncert ingyenes, de az Alapítvány támogatható.
  6. Jövő szombaton, vasárnap és hétfőn lelkigyakorlatot tart Füleczki István egri teológiai tanár atya templomunkban. Szombaton az esti szentmisén, vasárnap a tíz órai és féltizenkettes szentmisén, valamint az esti fél 7-es szentmisén fog prédikálni. Hétfőn délután 5 órakor Füleczki István atya a pedagógusoknak tart ádventi-előadást a Millenniumi Teremben. Erre hívunk minden pedagógust, nem csak a felekezeti iskolákban tanító tanárokat. Utána a lelkigyakorlat záró szentmiséje lesz, és az ANGYAL a Kisnővérek és a Mindszent Karizma Közösség részvételével. Aki gyónni szeretne, vagy lelkitanácsot kérni, az bátran jöjjön, késő estig itt lesz nyolc lelkipásztor. Használják fel a karácsonyi gyónásra az alkalmat!
  7. A jövő vasárnap az esti szentmise előtt egy fél órával, karácsony-váró koncertet ad a Mindszenti templom Énekkara. A vasárnapi szentmise után pedig fogadás lesz a hívek számára, szeretettel várjuk az egyházközségi képviselőtestület tagjait, az énekkart, a szent Rita közösséget, a Versbarátok körét, és azokat, akik szívesen részt vesznek egy ádventzáró fogadáson. Kérjük, ha tehetik, az asszony-testvérek egy kis süteménnyel, vagy pogácsával járuljanak hozzá a vendéglátáshoz. Aki nem tud sütni, azt is várjuk szeretettel!
  8. Ugyancsak jövő vasárnap délután 4 órakor a Szent István-téren Juhász Ferenc helynök atya fog igét hirdetni, majd a polgármesterrel és a cserkészvezetővel a betlehemi lángról meggyújtják a koszorú 4. gyertyáját. A Fráter gimnázium kórusa énekel, Hortai Rita verset mond, és Ifjúsági hittanosaink pedig megjelenítik a betlehemi szálláskeresést.