2022. augusztus 21., évközi 21. vasárnap

  • Szerdán de. 10 órakor, az Egri Főegyházmegye fenntartásában működő katolikus iskolák pedagógusainak tanévnyitó lesz a sárospataki bazilikában.
  • A Vörösmarty Katolikus iskola egy főállású tanító szakos pedagógust keres szeptember 1-jei kezdéssel. Jelentkezni az iskola igazgatójánál lehetséges, vagy a honlapjukról letöltött információk alapján.
  • Versmondó versenyt hirdet az Éltetőlélek Alapítvány, a Miskolci Veresbarátok Köre, a KÉSZ Miskolci Csoportja, a Mindszenti Kolping Család és a Szent István Rádió. Elsősorban Miskolc, Borsod-Abaúj-Zemplén megye területén lakók, vagy hozzájuk kötőtő fiatalok és Erdélyből és Felvidékről meghívott versmondó csoportok jelentkezését várják a szervezők. Kérik a tanárokat, szülőket, buzdítsák diákjaikat, gyermekeiket, hogy vegyenek részt a versenyen és segítsék őket a mű kiválasztásában, valamint a versenyre való felkészülésükben! Ebben az évben a versenyre, a békévelkapcsolatos verssel lehet nevezni, szeptember 16-áig.
  • Szeptember 15-én a Kálvárián Koraesti Karizmák búcsú-esti mise lesz. Holló Gábor káplán atya és a Mindszent Karizma Közösség közreműködésével. A Szentmise 17 órakor kezdődik. Azért hirdetjük ilyen korán, hogy be tudják tervezni a programjukba, mert ez nem hétvégi, hanem csütörtök esti program.
  • Hétfőn az esti szentmise után hitoktatók egyeztetést tartanak, hogy ki, melyik iskolában és hány órában fog tanítani. Kérik a hitoktatókat, hogy jöjjenek el az egyeztetésre.
  • A héten a következő névnapok lesznek; kedd: Menyhért, szerda: Bence, csütörtök: Bertalan, péntek: Lajos, szombat: Mónika, vasárnap: Ágoston. Isten éltesse a nevek viselőit!