2022. augusztus 28., évközi 22. vasárnap

  • A héten elsőcsütörtöki gyóntatási ügyeletet tartunk délelőtt 8 és 10 óra között a Mindszenti templomban. Elsőpénteken a reggeli szentmise után is gyóntatunk.
  • A Mindszenti plébánia irodai ügyeletét e héttől kezdődően délutánonként a lelkipásztorok végzik. Kedden: Péter Vilmos atya, szerdán Futó Béla atya, csütörtökön: Thiago atya és pénteken Juhász Ferenc atya. Ha olyan jellegű kérdésük van, amire lelkipásztori választ várnak, kérjük (hétfő kivételével) délután 3 és 5 óra között keressék a hivatalt.
  • Tanévnyitó szentmisék a Vörösmarty iskola számára csütörtökön reggel 8 és 9 órakor lesznek itt a Mindszenti templomban.
  •  A nem egyházi iskolában tanuló diákok számára a Veni Sancte szeptember 18-án a fél 9-es szentmisén lesz. Ekkorra kérjük, hogy hozzák magukkal tanszereiket és az iskolatáskájukat, azok megáldására.
  • Szeretnénk az őszi időszaktól megnövelni a Mindszenti Templom énekkarának létszámát. Kérjük, hogy azok a férfiak és hölgyek, akik szívesen énekelnének templomunk kórusában, és már betöltötték a 30 évüket, de még nem haladták meg az 50-et jelentkezzenek Jakab Endre kántor úrnál.
  • Azt is szeretnénk, ha az őszi időszaktól kezdődően a Mindszenti templomban, a vasárnapi és ünnepi szentmise mindegyikén lennének felolvasók és az oltárnál szolgálók, ahogyan a liturgikus előírások ezt rendelik és engedik. Ezért, keressük azokat a testvéreket, akik a vasárnap 7 órai, a 10 órai, a fél 12-es valamint az esti fél 7-es szentmiséken megszervezik a felolvasást és az oltárszolgálatot. Akik szívesen részt vesznek a szervezésben kérjük, a sekrestyében jelezzék.
  • A 2022-23-as tanév hitoktatói a Mindszenti Plébánia területén a következő személyek: Bakosné Szert Melitta a Görögkatolikus általános iskolában, a Belvárosi- és az Eszterlánc óvodában. Csík Tibor igazgató úr a Vörösmarty római katolikus általános iskolában. Vincze Angéla a Szilágyi Dezső általános iskolában és Sajóbábonyban. Hegedűsné Veréb Anita a Vörösmarty rómaikatolikus általános iskolában. Hoskó Orsolya igazgatónő a Görögkatolikus általános iskolában. Iván Erzsébet a Vörösmarty rómaikatolikus általános iskolában. Kóczán Georgina a Szilágyi Dezső általános iskolában. Krusóné Soltész Klára a Szabó Lőrinc általános iskolában. Nagy Lászlóné a Fáy András görögkatolikus középiskolában. Nagy Nándor a Lévay József református középiskolában. Takács-Benyus Anita a Görögkatolikus általános iskolában és a Lévay József református középiskolában. Thiago atya a Vörösmarty és a Görögkatolikus általános iskolában. Péter Vilmos atya a Fráter György katolikus gimnáziumban. Ha az említett iskolába jár gyermekük, kérjük, hogy római katolikus hittanra írassák és a hitoktatót keressék.
  • Ma (vasárnap) délután 4 órakor megbeszélés lesz a Millenniumi teremben azoknak, akik a szeptembervégi háromnapos zarándoklatra jelentkeztek (Zirc, Pannonhalma, Győr, Esztergom, Szentkút, Gyöngyös).