2021. szeptember 26., évközi 26. vasárnap

  1. Október hónapot az Egyház a Rózsafüzér imádkozásának szenteli. A templomban minden nap este háromnegyed 6-kor (17:45), imádkozzuk közösen. Minél többen köszöntsük mennyei Édesanyánkat, a Boldogságos Szűz Máriát közös Rózsafüzérünkkel, átelmélkedve Jézus megváltó életét. Az elsőt ünnepélyesen pénteken tartjuk. Ez egyben elsőpéntek, gyóntatunk a reggeli szentmise alatt és az esti előtt is.
  2. A Zárda kápolna búcsúját október 8-án (pénteken) délután 5 órakor tartjuk. A búcsúi misét és szentbeszédet Kakuk Ferenc érseki irodaigazgató tartja. Előtte du. 2 órától Szentségimádás lesz a szentmise kezdetéig. Azon a napon itt, a Mindszenten az esti fél 7-es szentmise elmarad, hogy mindenki oda tudjon menni!
  3. A jövő vasárnap Terménybetakarítási hálaadás lesz, melyet a de. 10 órai szentmisében végzünk ünnepélyesen.(Felajánlásokat elfogadunk!) Ugyanezen vasárnapon lesz a de. fél 12-es szentmise keretében a Szent Ferenc kistestvér szerzetesközösség 3 nővérének ünnepélyes örökfogadalma. A szentmisét Dr. Ternyák Csaba egri érsek mutatja be. Kérjük a kedves testvéreket, hogy lehetőség szerint ne erre a szentmisére jöjjenek, hanem a többi valamelyikére (7,fél 9, 10, este fél 7), hogy a nagyszámú vendégsereg beférjen a templomba. Köszönjük a megértésüket!
  4. Szent József éve alkalmából szeretnénk plébániai családinapot tartani október 16-án (szombaton). Várjuk a családokat (gyermekeket, szülőket, nagyszülőket) közös együttlétre, vidámságra, játékra, lelki gazdagodásra. Szeretnénk főző versenyre meghívni a szülőket, nagyszülőket. Ehhez szükségszerű a regisztráció, jelentkezni a sekrestyében, illetve plébánián lehet. Bővebb tájékoztatást és plakátot a későbbiekben adunk, addig is írjuk fel a dátumot a naptárunkba és jöjjünk el minél többen.
  5. Hamarosan elindul a Plébániai hitoktatás is. Kérem, jelentkezzenek a hitoktatókon keresztül azok, akik az idei tanévben szeretnének elsőáldozók, illetve bérmálkozók lenni.
  6. Hétfőn Páli Szent Vincére, szerdán Szent Mihály, Szent Gábor és Szent Rafael főangyalokra, pénteken a Gyermek Jézusról nevezett Szent Teréz szűz és egyháztanítóra, szombaton az Őrzőangyalokra emlékezünk.