2021. március 14., Nagyböjt 4. vasárnapja

  • Folytatjuk a szentmise-közvetítést a Miskolc Mindszenti Plébánia Facebook oldalán, hétköznap este 6, és vasárnap délelőtt 10 órakor. A jövő héten a nagyböjti gondolatokat Molnár Attila atyától halljuk. A szentmise-szándékokat a plébánia email címén fogadjuk (mindszenti.plebania@gmail.com)
  • A Mindszenti-templomot nyitva tartjuk hétköznap délelőtt 9 órától délután 5 órig az egyéni imádkozók számára. Ugyanígy a Zárdakápolnát is. A Plébánia Iroda csak délelőtt tart nyitva 9- és 12 óra között. Szentgyónásra és egyéni beszélgetésre is biztosítunk lehetőséget minden csütürtök-, péntek- és szombat délután 4 és 5 óra között.
  • Március 19-én, Szent József ünnepén a család éve kezdődik. A Szent József-járást, vagyis, a Szent József szobor családokhoz való eljuttatását akkor kezdjük, amikor a szentmisén való nyilvános részvétel lehetősége adott lesz. Szent József ünnepén ünnepélyesen megáldjuk a későbbiekben a családokhoz induló szobrot. Szent József ünnepén, a szentmisét este 6 órakor mutatjuk be. Ezen a napon nem kötelező a böjt.
  • A gyermekek elsőáldozási és bérmálkozási felkészítését Online folytatjuk, amíg az iskolai tanítás meg nem kezdődik az intézményekben.
  • Ferenc pápát március 13-án, nyolc évvel ezelőtt választották a Szent Péter székébe. Isten éltesse és tartsa meg nekünk! És kérjük az Urat, hogy találkozhassunk vele a Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongressszuson!
  • Hétfőn, március 15-én Ternyák Csaba érsek úr egri érsekké kinevezésének 14. évfordulója van. Imádkozzunk főpásztorunkért!

 

Vasárnapi levél:

Letöltés (PDF, Ismeretlen)