2021. június 6., Úrnapja

  • Ma Úrnapja van. Délelőtt fél 9 és du. 16:00 tartjuk az elsőáldozást. A 10 órai szentmise után „egysátoros” úrnapi körmenetet tartunk. A templomba visszatérve a Tedeum és az áldás után megszólalnak a harangok, és elimádkozzuk a Püspöki Kar rendelkezése értelmében a pandémia, idején az országban elhunyt lelkipásztorokért a közös imát!
  • Június 11-én pénteken, szentségimádási nap Martinkertvárosban, a Mindszenti templom híveit 15:00 órára várják!
  • Ugyancsak 11-én, pénteken du. 18:00 órakor tartják a Sziklakápolna búcsúját. Miséző és szónok: Dr. Linczenbold Levente bírósági helynök, tardi plébános úr lesz.
  • Június 13-án, jövő vasárnap Martinkertvárosban templombúcsút tartanak. A szentmise délelőtt 11:00 órakor kezdődik, melyet Ft. BERCZKEI Miklós c. apát, a sárospataki Bazilika plébánosa mutat be.
  • Ugyancsak jövő vasárnap este Perecesen is templombúcsút tartanak 18:00 órakor.
  • Megrendezésre kerül az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus rendezvénysorozatához kapcsolódó Eucharisztikus szavalóverseny, amelyről bővebb információt kifüggesztve és az egyházközségek honlapján olvashatnak. Buzdítjuk a kedves híveket, szülőket, pedagógusokat, segítsék a gyermekeket, hogy minél többen vegyenek részt ezen a kiemelkedő eseményen. Jelentkezés videofelvétel feltöltésével, lehetséges. Határidő június 25.
  • Templomunk búcsúünnepét június 27-én vasárnap tartjuk. Ünnepi miséző és szónok: Sebestyén Péter marosvásárhelyi plébános, akinek publikációi, prédikációi és könyvei számtalan fórumon megtalálhatók. Legutóbbi kötete: Magyar nóta és Népdal gyűjtemény címen jelent meg, amelynek dalos bemutatója a búcsút követő napon, június 28-án hétfőn este 19:00 órakor a Millenniumi Teremben.
  • Balázs Ferenc kántor úr szabadságát tölti június 7-től 19-ig. Kántor úrnak jó pihenést kívánunk! Helyettesíti Jakab Endre kolozsvári fiatalember, fogadják szeretettel!
  • A megnövekedett temetői feladatok ellátására temetői munkatársat keresünk: fűnyírás, fagallyazás, sírásás- és rendben tartás, betonozás és kegyeleti munkák végzésére. Ugyancsak keresünk plébániai gondnokot, aki a templom és a plébánia épületeinek és környezetének felügyletét és karbantartását végzi, illetőleg intézi. Jelentkezni a plébánia irodában lehetséges munkanapokon a (46) 411-777 telefonszámon vagy személyesen.

 

Felhívás:

Letöltés (PDF, Ismeretlen)