2021. május 30., Szentháromság vasárnapja

  • Június 6-án elsőáldozást tartunk 2 csoportban a Mindszenti-templomban, a délelőtt fél 9:00-kor és a délután 16:00 órakor kezdődő szentmisén. Tekintettel a jelentős számú részvételre és arra, hogy ez egyben Úrnapja is, a 10:00 órakor kezdődő Úrnapi szentmisét úgy tartjuk, hogy a mise utáni körmenetre egyetlen nagy közös sátrat készítünk, a templom szentélye mögött, a Millenniumi Terem bejáratánál. Kérem azokat a közösségeket, akik a sátrakat készeni szokták, most ezt az egy sátort építsék fel közösen, a sekrestyés irányítása mellett. A szentmise után az Oltáriszentséggel ott állunk meg, és ott végezzük el a külső szertartást.
  • Pénteken elsőpéntek, előtte elsőcsütörtökön gyóntatási ügyeletet tartunk délelőtt 8:00 és 10:00 óra között.
  • Az esti szentmisék ezentúl fél 7-kor kezdődnek itt a Mindszenti templomban. Az esti mise előtti gyóntatási ügyelet folytatódik minden csütörtök-, péntek és szombat este 18:00 órakor.
  • Jövő vasárnap lesz Főtiszteletű Pásztor Dániel Ref. Püspök beiktatása, 14:00 órakor az Avasi ref. templomban. Ternyák Csaba érsek úr a mindszenti plébánost bízta meg, hogy képviseletében vegyen részt, az un. szentelésen és a beiktatáson.
  • Már előre jelezzük, hogy templomunk búcsúünnepét június 27-én vasárnap tartjuk. Ünnepi miséző és szónok: Sebestyén Péter marosvásárhelyi plébános, akinek publikációi, prédikációi és könyvei számtalan fórumon megtalálhatók. Legutóbbi kötete: Magyar nóta és Népdal gyűjtemény címen jelent meg, amelynek bemutatója a búcsút megelőző szombaton, június 26-án, az esti szentmise után 19:30-kor lesz a Millenniumi Teremben.
  • Szintén előre jelezzük, hogy július 4-én délután 16:00 órakor Ternyák Csaba érsek úr megáldja a sajóbábonyi templomot, amely az elmúlt évben kívül-belül megújult, a járvány miatt azonban most vált lehetővé a megáldása.
  • A megnövekedett temetői feladatok ellátására temetői munkatársat keresünk: fűnyírás, fagallyazás, sírásás- és rendben tartás, betonozás és kegyeleti munkák végzésére. Ugyancsak keresünk plébániai gondnokot, aki a templom és a plébánia épületeinek és környezetének felügyletét és karbantartását végzi, illetőleg intézi. Jelentkezni a plébánia irodában lehetséges munkanapokon a (46) 411-777 telefonszámon vagy személyesen.

Vasárnapi levél:

Letöltés (PDF, Ismeretlen)