2021. június 13., évközi 11. vasárnap

  • Még ma lehet jelentkezni az abádszalóki hittan táborba. Ma délután 3 órakor szülői értekezlet e tárgyban a Millenniumi teremben.
  • Június 19-én 10 órakor papszentelés az Egri Bazilikában: Hágen Pál Tamás, Kerekes Gábor, Péter Vilmos, Michele Gervasoni, Herbst Ádám, Carlos Sirer Melis akolitusokat diakónussá; Jorge Luís Altamirano Mendez, Noel Benedict Antasoda Tajos diakónusokat áldozópappá
  • 2021. június 20-án vasárnap, de. fél 9 órától ünnepi tanévzáró szentmise lesz hittanos gyermekeink részére. A szentmise után meglepetés várja a diákokat.
  • Június 27-én, 10:00 órakor a Mindszenti templom búcsúja lesz. Szónok: Sebestyén Péter marosvásárhelyi plébános.
  • Június 28 este 18:00 Sebestyén Péter dalos könyvbemutatója lesz a Millenniumi Teremben, a könyv címe: Magyar népdal- és nótagyűjtemény.
  • Köszönetet mondunk a bérmálás-, az elsőáldozás- és az egész tanévi hitoktatás munkájáért a hitoktatóknak, a templomi szerepjátékok és ünnepi köszöntések szolgálatának megszervezéséért Hoskó Orsolya igazgatónőnek és Csík Tibor igazgatóhelyettes úrnak.
  • Mariscsák István igazgató nyugdíjba vonul ennek a tanévnek a végén. Érsek atya köszöntötte a héten a az egyházmegyei tanévzárón. A köszönő levelet felolvassuk: Mariscsák István köszöntésének a gyöngyösi Szent-Bertalan templomban 2021. június 9-én tartott Egri Főegyházmegyei tanévzáró Te Deumon elhangzott köszöntő szövege:

„Mariscsák István neve Miskolc városában és az Egri Főegyházmegye iskoláiban ismerősen cseng. Az 1992. és 2011. közötti tizenkilenc évben a miskolci Fráter György Katolikus Gimnázium első igazgatójaként sok „fráteres” diák példaképévé vált. Diákjai azóta nem felejtik emberségét, következetes magatartását, szelíd határozottságát. Ha egykori diákjai körében elhangzik a neve, az arcokon mosoly jelenik meg, és szívesen emlékeznek rá. 

1981-ben fizikusként, majd 1989-ben fizika szakos középiskolai tanárként végzett a debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetemen, 1999-ben közoktatás-vezető szakképesítést szerzett. Pedagógus pályáját a Miskolci Egyetem fizika tanszék tanársegédeként kezdte 1985-ben. 1986. és 1992. között a miskolci Középiskolai Fiúkollégium nevelőtanára, majd a miskolci Kandó Kálmán Villamosipari Szakközépiskola igazgatója, a Diósgyőri Gimnázium tanára és a Kazinczy Ferenc Általános Iskola igazgatója.

1992 . és 2011. között 19 éven át, a Fráter György Katolikus Gimnázium igazgatója. 2011. és 2012. között az Egri Főegyházmegye oktatási tanácsosa. Ezután 2013 tavaszáig a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Miskolci Tankerületének igazgatója. 2013. augusztus 1-jétől 2021. július 15-ig a miskolci Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda igazgatója. Mariscsák István igazgató úr embersége, Istennel és az egyházunkkal fenntartott és ápolt kapcsolata példaértékű a szűkebb és tágabb környezetében élők számára. Iskolájában tanuló gyermekekre és felnőttekre egyaránt családjaként tekint. Döntéseinek, cselekedeteinek forrása a Jézus Krisztustól tanult emberszeretet. Nyugállományba vonulása alkalmából, munkatársaival együtt Isten áldását kérjük Mariscsák István nyugdíjas éveire, jó egészséget és boldogságot kívánunk! Köszönjük áldozatos munkáját!”