2021. augusztus 29. évközi 22. vasárnap

  • A héten elsőcsütörtöki gyóntatási ügyeletet tartunk délelőtt 8 és 10 óra között a Mindszenti templomban. Elsőpénteken a reggeli szentmise után is gyóntatunk.
  • Plébániai Venisancte szombat este fél 7-kor lesz, a nem egyházi iskolába járó tanulóknak. Hozzák el a táskákat, füzeteket is megáldásra.
  • Hitoktatók tanévkezdő megbeszélése lesz 30-án hétfőn, du. 4 órakor a Mindszenti plébánia tanácstermében.
  • Jövővasárnap Szirmabesenyőn fél 11-kor búcsúi szentmisét tartanak, Kisboldogasszony ünnepére, Futó Béla piarista atya vezetésével.
  • Már most hirdetjük, hogy szeptember 12-én a fél 12-es szentmise a Mindszenti templomban elmarad. Kérünk mindenkit, hogy másik szentmisére jöjjön, és a fél 12-kor kezdődő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró szentmiséjét, legalább televízión keresztül kövesse.
  • Szeptemberben a Szent Rita imacsoport folytatja a minden csütörtökön tartott imaóráit, délután fél 5-től negyed 6-ig. A nagyobb légterű Tanácsteremben lesznek az imaórák. Aki teheti, csatlakozzon!
  • Hirdetjük továbbá, hogy szeptember 14-én kedden, a Miskolci Kálvárián búcsúi szentmisét tartunk a Szent Kereszt Felmagasztalása tiszteletére. Karizmatikus szentmisét Szabó Ferenc József (közismert nevén „Joe atya”) a gyöngyösi ferences rendház házfőnöke vezeti. Délután 4-től 5 óráig gyülekező, ének, gyóntatás, tanúságtételek (a Páterrock zenekarral). 5 órától szentmise, a jelenlévő atyákkal, alatta a Páterrock zenél. Utána a Kálvária-domb történetének ismertetése, majd fél 7-től fél 9-ig szentségimádás, a Mindszent Karizma Közösség és Zenekar vezetésével, alatta imádságok, gyóntatás, közbenjárás, lelkivezetés.
  • A mai nappal (29-én) lezárul az Eucharisztikus Kongresszusra való online-jelentkezés lehetősége. Csak aki a határidő előtt regisztrál, az veheti igénybe a MÁV és a Volánbusz 50%-os kedvezményét. Aki regisztrál, az a színpadhoz közelebb eső helyek egyikét kapja. Regisztráció nélkül is jöhetnek, azonban ők távolabbról tudnak bekapcsolódni.
  • A Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola felvételt hirdet: 1 fő 8 órás konyhai kisegítő munkakörre, 1 fő 8 órás takarítói, és 2 fő 4 órás takarítói állásra. A jelentkezők munkaidőben adhatják le önéletrajzukat az iskola gazdasági vezetőjénél.