2020 október 25., évközi 30. vasárnap

  • Október utolsó hete következik. Az esti szentmisék előtt közösen végeztük a rózsafüzért a templomban. Sajnos kevesen vállalták, hogy az esti órában eljönnek a rózsafüzér imádságra. Kérjük az utolsó héten, jöjjenek el azok is, akik eddig nem voltak, ne zárjuk le úgy az októbert, hogy a rózsafüzér imádság közös végzésén nem vettünk részt. Talán a téli óraátállítás egy kissé kedvezőbbé teszi azzal, hogy nem lesz olyan sötét még a héten. És a templom tágas ahhoz, hogy ne kelljen szorosan ülnünk.
  • A jövő vasárnap Mindenszentek napja lesz. A Mindszenti temetőben a szertartást az összes megholtért a ravatalozónál végezzük, este fél 6-kor. Kérjük azokat a testvéreinket, akik elhunyt szeretteik sírját kívánják megszenteltetni, a héten jelentsék be a plébánián, vagy a sekrestyében.
  • Az egész novemberben az elhunyt lelkek javára teljes búcsút szerezhetnek azok, akik elvégzik szentgyónásukat, szentáldozáshoz járulnak és imádkoznak a Szentatya szándékára (minden csütörtökön, pénteken és szombaton este fél 6-tól gyóntatunk a plébánia tanácstermében!).
  • Sajóbábonyban a jövővasárnapi szentmisét kivételesen, szombaton este 6 órakor tartjuk, a temetői szertartás ott vasárnap délután 3 órakor lesz.
  • Két hét múlva, november 8-án 11 órakor tartják Új-Diósgyőrben a Szent Imre búcsút. Előtte csütörtökön szentségimádási nap lesz; a Mindszenti-templom híveit déli 12 órára várnak szentségimádásra. Mikolai Vince Főesperes-plébános lesz az ünnepi miséző. A részletes programot a bejáratnál, a plakáton olvashatják a kedves hívek.
  • Jelentősen megnőtt a fertőzésveszély. Határozottan kérjük a testvéreket, minden közösségi összejövetellen viseljenek maszkot, és figyeljék a héten a hatósági intézkedéseket. Ettől függ, hogy a temetői látogatásokat meg tudjuk-e tartani az egész országban.

Az iskolai őszi szünetben pihenjék ki ennek a feszültségekkel terhelt oktatási időszaknak a fáradalmait!