2019. szeptember 8., évközi 23. vasárnap

  • Októbertől indítjuk plébániánkon a szentségi felkészítőket (elsőáldozás, bérmálkozás). Kérjük és bátorítjuk a kedves szülőket, hogy írassák be gyermekeiket a plébániai hitoktatásra. Ugyanígy azokat a gyerekeket is, akik az iskolában hittan helyett az etikát választják.

  • Szeptember 15-én, a jövő vasárnap délután 3 órakor, a Kálvária kápolna búcsúját tartjuk. Az ünnepi szentmisét és prédikációt Maksó Péter diósgyőri káplán atya tartja. Kérjük a kedves híveket, minél többen vegyenek részt a Kálvária búcsúünnepén. Hívják és hozzák el ismerőseiket is. Előtte csütörtökön délután 1 órától lesz a kápolna takarítása. Szeretettel kérjük a kedves hívek részvételét, segítségét! Előre is köszönjük!

  • Mához egy hétre a jövő vasárnap lesz a Szirmai búcsú, délelőtt 11 órakor, amelyet Görbe József kistarcsai plébános mutat be. Másnap, szeptember 16.-án, hétfőn ugyanott szentségimádási nap lesz, a Mindszenti híveket délután 3 órára várják.

  • A jövő vasárnap délután 4 órai kezdettel Mocorgós szentmise lesz a Milleniumi teremben. Minden hónap harmadik vasárnapján lesz ez, a szokott időben. Szeretettel hívjuk és várjuk a kisgyermekes családokat, valamint a katolikus óvoda gyermekeit családostul.

  • Megkezdődött az új tanév, így reméljük, hogy iskolás gyermekeink is visszatérnek nemcsak az iskolába, hanem a templomba, a szentmisékre is. Mindig várjuk őket nemcsak a szentmisén való részvételre, hanem ministrálásra, felolvasásra, éneklésre is. Kérjük a kedves szülőket, nagyszülőket, hogy hozzák gyermekeiket rendszeresen a szentmisékre. Miselátogatási naplót a szentmisék végén a sekrestyében lehet kérni.

  • Szeretettel kérjük a kedves híveket, hozzátartozókat, hogy bátran jelentsék plébániánkon beteg vagy idős szeretteiket, hogy Jézus vigasztaló és megerősítő szentségeiben részesíthessük őket.

  • Hétfőtől folytatódik a Zárda kápolnában a Szentségimádás hétköznaponként délután 2-től az esti 5 órai szentmise kezdetéig.

  • Hitoktatót keresünk heti 2 órára a Görög Kat. Ált. Iskolába. Jelentkezni személyesen a Plébánián, vagy Kovács József káplánnál lehet.

  • A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Általános Titkársága „ForrásPont – Még egy nap Jézussal” címmel ifjúsági eucharisztikus napra hívja a 15 és 30 év közötti fiatalokat szeptember 21-re, szombatra a budapesti BOK Csarnokba. Miskolcról indul busz ezen a szombaton 10:30kor a Búzatéri Görög templomtól. Visszaérkezés késő éjszaka. A részvétel ingyenes! Bátorítjuk fiataljainkat hogy jelentkezzenek plébániánkról is, akár személyesen Kovács József káplánnál, vagy regisztrációval az iec2020 oldalán.