2019. szeptember 15., évközi 24. vasárnap

  • Hétfőn du. 5 órára várjuk a Hitoktatókat megbeszélésre, a Plébániára.
  • A Versbarátok Köre következő előadása szeptember 20-án, pénteken 17 órakor lesz a Millenniumi Teremben, melyre szeretettel hívja a kedves híveket.
  • Kolping Családunk szalonnasütést rendez szeptember 21-én, (szombaton) 18 órától, a Plébánia udvarán. Szeretettel várjuk a Plébániai csoportok tagjait, híveit, fiataljait, minden kedves vendéget!
  • Októbertől indítjuk plébániánkon a szentségi felkészítőket (elsőáldozás, bérmálkozás). Kérjük és bátorítjuk a kedves szülőket, hogy írassák be gyermekeiket a plébániai hitoktatásra. Ugyanígy azokat a gyerekeket is, akik az iskolában hittan helyett az etikát választják.
  • Megkezdődött az új tanév, így reméljük, hogy iskolás gyermekeink is visszatérnek nemcsak az iskolába, hanem a templomba, a szentmisékre is. Mindig várjuk őket nemcsak a szentmisén való részvételre, hanem ministrálásra, felolvasásra, éneklésre is. Kérjük a kedves szülőket, nagyszülőket, hogy hozzák gyermekeiket rendszeresen a szentmisékre. Miselátogatási naplót a szentmisék végén a sekrestyében lehet kérni.
  • A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Általános Titkársága „ForrásPont – Még egy nap Jézussal” címmel ifjúsági eucharisztikus napra hívja a 15 és 30 év közötti fiatalokat szeptember 21-re, szombatra a budapesti BOK Csarnokba. Miskolcról indul busz ezen a szombaton 10:30kor a Búzatéri Görög templomtól. Visszaérkezés késő éjszaka. A részvétel ingyenes! Bátorítjuk fiataljainkat hogy jelentkezzenek plébániánkról is, akár személyesen Kovács József káplánnál, vagy regisztrációval az iec2020 oldalán.
  • A héten hétfőn Szent Kornél pápa és Szent Ciprián püspök vértanúk, pénteken a Koreai vértanúk, szombaton pedig Szent Máté apostol és evangélista ünnepe, ill. emléknapjai lesznek