2019. szeptember 1., évközi 22. vasárnap

  • A héten elsőpéntek lesz, előtte csütörtökön gyóntatási ügyeletet tartunk a Mindszenti Templomban délelőtt 8- és 10 óra között.
  • Jövő vasárnap Venisancte-szentmise lesz, amelyre az összes tanulót várjuk, akik a plébániánk területén laknak. A szentmisében az iskolai tanszereket és táskákat megáldjuk, ezért, azokat hozzák magukkal a gyerekek. A szentmise után az iskolák igazgatóit egy kávéra és pogácsára szeretettel várjuk a Millenniumi Terembe.
  • Azoknak a gyerekeknek, akik az iskolában hittan helyett az etikát választják, a plébánián szentségi előkészítőt tartunk októbertől (elsőáldozásra és bérmálkozásra). Kérjük szépen, hogy a szülők is figyeljenek oda erre a lehetőségre.
  • Holnap délelőtt 9 órakor Miskolc város római katolikus iskolái számára tanévnyitó szentmise lesz a Városi Sportcsarnokban. Ternyák Csaba érsek úr és a város papsága mutatják be a szentmisét, amelyben a tanév előtt kérik a Szentlélek Isten segítségét. Minden iskola külön jön, de majdnem egyszerre érkezik a szentmisére, ezért holnap fél 9 körül nagy forgalom várható. rendőrségi irányítás és polgárőri segítés is lesz. Csak a diákok és tanáraik jönnek a szentmisére, mert 2500 főnél többen nem tudnak bejönni.
  • A diósgyőri templom búcsúját szeptember 8-án, jövővasárnap tartják. Az ünnepi szentmise délelőtt 10 órakor kezdődik, amelyet Gubala Róbert a Szent Anna-templom plébánosa celebrál. Szeretettel hívják és várják a kedves híveket. Szeptember 12-én – csütörtökön – egész napos szentségimádás tartanak. A Mindszenti híveket délután 3 és 4 óra között várják szentségimádási órára.
  • Két hét múlva, szeptember 15-én vasárnap délután 3 órakor, Fájdalmas Anya búcsúját tartjuk a Kálvária Kápolnában. Kérjük a kedves híveket, minél többen vegyenek részt a Kálvária búcsúünnepén. Hívják és hozzák el ismerőseiket is.
  • Ágoston Zsolt magyar-történelem szakos tanárt, a Miskolci Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda igazgató-helyettesét, a pedagógusok tanévnyitó szentmiséjén Egerben Ternyák Csaba érsek, a Szent Gellért díj ezüst fokozatával tűntette ki. A laudációban elhangzottakat idézzük: „A vasárnapi és hétköznapi szentmisék rendszeres látogatója. Tagja a plébániai képviselőtestületnek. Egyik kiemelkedő tevékenységi területe (20 éve) a diáktáboroztatás. A gyerekekkel való kapcsolata oldott, de következetes. Igazgatóhelyettesként a rá bízott feladatokat maradéktalanul, határidőre, elvégzi. Különösen nagy gondot fordít a sajátos nevelési igényű, illetve beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő gyerekek ügyeinek intézésére és a kollégák továbbképzéseire.” – Gratulálunk a Tanár úrnak!