2019. január 20., évközi 2. vasárnap

  • A héten ökumenikus ima-estéket tartunk. Kedden: az Avasi Református-templomban, pénteken: a Mindszenti-templomban, szombaton a záró alkalom a püspökök részvételével a Belvárosi Evangélikus-templomban. Minden alkalom 17:00 órakor kezdődik. Péntek estéhez kérjük a kedves testvérek támogatását pogácsa és sütemény formájában, az istentisztelet utáni Millenniumi Teremben folytatódó vendéglátáshoz.
  • Sajóbábonyban az ökumenikus imaalkalmak többségükben a református templomban lesznek és 17:00 órakor kezdődnek. Kedden Nagy István atya prédikál a református templomban. Szerdán a Budai Barnabás ev. esperes a katolikus templomban.
  • Ferenc pápa június elsejei Csíksomlyói szentmiséjére a Mindszenti plébánia zarándoklatot szervez május 31- és június 2-között (2 éjszaka, 3 nap). Kérjük mielőbb jelentkezzenek a plébánián azok, akik szeretnének jönni erre a régen várt eseményre. 45 ezer forint lesz a teljes költség, jelentkezéskor 20 ezer forintot kell befizetni.
  • A Zárda-kápolnában hétközben minden nap délután 14:00 órától csendes szentségimádást tartunk a 17:00 órakor kezdődő szentmiséig.
  • Az Eucharisztikus Kongresszus előkészületeként, hat alkalommal a hónap túlsó csütörtökén, Miskolc egy-egy templomában összegyűlnek a hívek és a papság – közös szentmisére, tanításra és szentségimádásra. Az alkalmakról a kedves hívek számára a szentmisék után emlékeztető kártyákat osztunk.
  • Január 31-én új évi Barokk Orgonakoncert lesz a Mindszenti templomban, ahol 17:00 órai kezdettel Sztahura Ágnes orgonajátékát hallhatják.
  • A Vörösmarty Katolikus iskola munkatársakat keres konyhai- és takarítói állásra. Nagyon szükséges, hogy jelentkezzenek, mert a működést veszélyeztető létszámcsökkenés történt az elmúlt hetekben. Kérjük érezzék közös gondunknak a Mindszenti plébániához tartozó katolikus iskola gondjait.
  • A Mindszenti-temető gondnoksága ugyancsak két munkatársat keres, temetői munkavégzésre. A munkakör betöltéséhez szükséges jogosítvány is. Jelentkezni a plébánián, vagy a temető gondnokságon lehet.