2019. január 27., évközi 2. vasárnap

  • A héten csütörtökön gyóntatási ügyeletet tartunk a Mindszenti-templomban délelőtt 8- és 10 óra között, tekintettel arra, hogy másnap elsőpéntek lesz. Ugyancsak csütörtökön a Mindszenti Templomban Újévi Barokk Orgona koncert lesz est 5 órakor. Ugyanaznap kezdődik a Minorita-templomban az Eucharisztikus Kongresszusra való előkészületként, a hónap utolsó csütörtökének közös szentmiséje, tanítással és szentségimádással. Ezzel kapcsolatosan az elmúlt alkalommal kis, könyvjelző-szerű kártyákat osztottunk ki.
  • Pénteken elsőpéntek lesz, reggel fél 7-től gyóntatás, 7 órától szentmise, Jézus Szíve tiszteletére.
  • Szombaton Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe. Szentmise a Mindszenti templomban: reggel 7, délelőtt 10- és este fél 7-kor lesz. A 10 órai szentmisén gyertyaszentelést végzünk. Kérjük, aki szeretne gyertyát szenteltetni, szíveskedjék gyertyáját a szentmise előtt az oltár elé helyezni. Ez a nap a szerzetesi hivatásokért való könyörgés napja.
  • Jövő vasárnap minden szentmise végén Balázs-áldást adunk.
  • Már most hirdetjük, hogy február 11-én hétfőn, a lourdes-i jelenés évfordulóján az esti szentmisén a betegek kenetét felvehetik azok, akik betegek, vagy akik betöltötték a 60. életévüket. A betegek szentségének előfeltétele a szent gyónás és szentáldozás.
  • Ferenc pápa június elsejei Csíksomlyói szentmiséjére a Mindszenti plébánia zarándoklatot szervez május 31- és június 2-között (2 éjszaka, 3 nap). Kérjük mielőbb jelentkezzenek a plébánián azok, akik szeretnének jönni erre a régen várt eseményre. 45 ezer forint lesz a teljes költség, jelentkezéskor 20 ezer forintot kell befizetni.
  • Szeretettel köszönjük a kedves hívek nagyvonalúságát, az ökumenikus est vendéglátásához készített süteményekért.