2019. január 13., Urunk megkeresztelkedése

  • A Zárda Kápolnában folytatódik az állandó szentségimádás. Hétfőtől péntekig minden délután 14:00-tól 17:00-ig tart. Szeretettel kérjük a kedves híveket vállaljanak egy-egy órát, a szentségi Jézus előtt.
  • Az Eucharisztikus Kongresszus előkészületeként az Egerben elkezdett imaalkalom-sorozat mintájára minden hónap utolsó csütörtökén Miskolc egyik templomában gyűlnek össze a hívek és a papság — közös szentmisére, tanításra és szentségimádásra. Január utolsó csütörtökén 17:00 órakor a Minorita-templomban kezdődik, február utolsó csütörtökén a Mindszentitemplomban és így tovább, a Szent Anna- az Újdiósgyóri- a Diósgyőri és a Jezsuita-templomban lesz havonta az eucharisztikus alkalom.
  • Január 16-án szerdán 17:00 órai kezdettel, a Millenniumi Teremben a Keresztény Pedagógusok Műhelye rendezésében Főtisztelendő Pehm Gilbert Antal testvér tart előadást. Minden érdeklődő pedagógust várunk szeretettel.
  • Január 17-én csütörtökön, Ternyák Csaba érsek rendelkezése alapján templomunkban 18:30-kor szentmisét mutatunk be Seregély István érsek lelkiüdvéért. Kérjük az egyházközség híveit és közösségeit, ez alkalommal mindnyájan vegyenek részt a közös gyászmisén.
  • Mához egy hétre, ökumenikus imahét indul, minden alkalom 17:00 órakor kezdődik, a helyszíneket a templom bejáratánál olvashatják. (Kedden, az avasi református templomban igét hirdet: Juhász Ferenc mindszenti plébános, pénteken a mindszenti templomban igét hirdet Hangóné Birtha Melinda ref. lelkésznő.) Kérjük a kedves híveket a január 25-e pénteki ökumenikus istentisztelet utáni vendéglátásra hozzanak süteményeket és pogácsát. A kiemelt és egyben záró istentisztelet a három püspök részvételével (Ternyák rk., Orosz gk., Csomós rf.), nem az egyetemen lesz, hanem a Belvárosi Evangélikus templomban.
  • Sajóbábonyban az ökumenikus imaalkalmak többségükben a református templomban lesznek és 17:00 órakor kezdődnek. Kedden Nagy István atya prédikál a református templomban. Szerdán a Budai Barnabás ev. esperes a katolikus templomban.