2018. március 4., nagyböjt 3. vasárnapja

1. Vasárnap a ½ 9-es szentmise után a passiójátékban szereplők részére lesz próba a Millenniumi Teremben, jövő héten kedden és csütörtökön 18 órától, pénteken pedig az élő keresztút próbája után ¾ 6-tól lesznek még próbák.

2. A múlt heti körlevélben meghirdettek szerint, a mai naptól egész héten várjuk a Kedves Hívek tartós élelmiszer adományait, melyek elhelyezhetőek a sekrestyében vagy az irodában. Az adományokat egyházközségünk Karitász-csoportja juttatja el a rászorulókhoz.

3. Nagyböjt során minden pénteken ½ 6-tól keresztúti ájtatosságot végzünk templomunkban.

4. Március 11-én, vasárnap, 15 órától ifjúsági keresztutat járunk a Kálvária-dombon. Ennek próbája március 9-én lesz, negyed 5-től a plébánia udvarán.

5. Nagyböjti háromnapos lelkigyakorlat lesz templomunkban március 16-án, 17-én és 18-án, az esti szentmisék keretében. A lelkigyakorlatot Ft. Liga Konrád mezőkövesdi újmisés káplán atya tartja. Nagyböjti készületünk fontos eleme a lelkigyakorlat, jöjjünk minél többen és vigyük el hírét családtagjainknak és barátainknak is!

6. Már csak néhány hely van a fatimai zarándoklatra. Várjuk a jelentkezőket.

7. Szívesen fogadunk adományokat a szent sír és templomunk húsvéti díszítésére.

8. Idén is lesz nyári  HITTANTÁBOR. A tábor ideje: 2018. július 2. (hétfő) – július 6. (péntek). Helye: Abádszalók, Kolping-ház. Részvételi díj gyermekenként: 11 000.- Ft + 3 000.- Ft útiköltség. Alsó korhatár: aki már befejezte az általános iskola 3. osztályát. Kisebb testvér jöhet, ha a nagyobb testvér vállalja! Jelentkezési lap a Hitoktatóktól, a sekrestyében vagy a plébánia irodában kérhető.

9. Érsek atya szavait tolmácsoljuk:

Kedves Testvérek! Ezúton szeretnék köszönetet mondani híveinknek és mindazoknak, akik az elmúlt esztendőben személyi jövedelemadójuk 1 %-áról úgy rendelkeztek, hogy azt a Katolikus Egyház kapja meg. Az előző évekhez képest újdonság, hogy a 2018. évtől kezdődően a bevett egyház technikai számára szóló nyilatkozat újabb nyilatkozat beadásáig, vagy a nyilatkozat visszavonásáig érvényes. A Magyar Katolikus Egyház részére idén megtett 1 % felajánlásáról szóló rendelkező nyilatkozatok kiemelten fontosak, mert azok a következő években is érvényesek lesznek. Lehetőség van a személyi jövedelemadó második 1 %-ának felajánlására is, amellyel egyházi alapítványt támogathatnak. Ezt az alkalmat használom fel arra, hogy köszönetet mondjak híveinknek a sokak által ma is „párbér”-nek, vagy egyházi adónak nevezett önkéntes egyházi hozzájárulás befizetéséért. Nagylelkűségükért köszönetet mond: Dr. Ternyák Csaba egri érsek.”

A második 1% felajánlható a Mindszenti Kolping Család Közhasznú Egyesület részére.