2018. február 18., nagyböjt 1. vasárnapja

1. A hét jeles ünnepei:

  • csütörtök: Szent Péter apostol székfoglalása

  • szombat: Szent Mátyás apostol

2. Hamvazószerdán elkezdődött a nagyböjti szent idő. A mai szentmisék végén is végezzük a hamvazás szertartását azok számára, akik nem részesültek benne.

3. Vasárnap a ½ 9-es szentmise után a passiójátékban szereplők részére lesz szereposztás és olvasópróba a Millenniumi Teremben, 16 órai kezdettel pedig mocorgós szentmise lesz a szokott rend szerint.

4. Nagyböjt során minden pénteken ½ 6-tól keresztúti ájtatosságot végzünk templomunkban.

5. Február 22-én lesz egyházközségünk szentségimádási napja. Templomunkban reggel 8 órától, este 6 óráig imádkozhatunk a kihelyezett oltáriszentség előtt. Plébániánk hívei 8 és 9 óra között vezetik az imaórát.

6. Jövő vasárnap országos gyűjtés lesz a katolikus iskolák javára, így a Kedves Hívek perselyadományait mi is erre a célra fogjuk továbbítani.

7. Az elsőáldozásra és bérmálkozásra való előkészület fontos része a plébániai hittan, ezért buzdítunk mindenkit azok lelkiismeretes látogatására.

8. Idén is lesz nyári  HITTANTÁBOR. A tábor ideje: 2018. július 2. (hétfő) – július 6. (péntek). Helye: Abádszalók, Kolping-ház. Részvételi díj gyermekenként: 11 000.- Ft + 3 000.- Ft útiköltség. Alsó korhatár: aki már befejezte az általános iskola 3. osztályát. Kisebb testvér jöhet, ha a nagyobb testvér vállalja! Jelentkezési lap a Hitoktatóktól, a sekrestyében vagy a plébánia irodában kérhető.

9. Zarándoklatot szervezünk repülővel, 2018. július 9 -15. között Fatimába, illetve Santiago de Compostellába. A zarándoklat lelki vezetője Lipcsák János atya. Részvételi díj: 259.000.- Ft (repülőtéri illetékkel) mely félpanziós ellátást tartalmaz. Aki részt szeretne venni a zarándoklaton, minél előbb jelentkezzen a plébánia irodában vagy a sekrestyében.

10. Érsek atya szavait tolmácsoljuk:

Kedves Testvérek! Ezúton szeretnék köszönetet mondani híveinknek és mindazoknak, akik az elmúlt esztendőben személyi jövedelemadójuk 1 %-áról úgy rendelkeztek, hogy azt a Katolikus Egyház kapja meg. Az előző évekhez képest újdonság, hogy a 2018. évtől kezdődően a bevett egyház technikai számára szóló nyilatkozat újabb nyilatkozat beadásáig, vagy a nyilatkozat visszavonásáig érvényes. A Magyar Katolikus Egyház részére idén megtett 1 % felajánlásáról szóló rendelkező nyilatkozatok kiemelten fontosak, mert azok a következő években is érvényesek lesznek. Lehetőség van a személyi jövedelemadó második 1 %-ának felajánlására is, amellyel egyházi alapítványt támogathatnak. Ezt az alkalmat használom fel arra, hogy köszönetet mondjak híveinknek a sokak által ma is „párbér”-nek, vagy egyházi adónak nevezett önkéntes egyházi hozzájárulás befizetéséért. Nagylelkűségükért köszönetet mond: Dr. Ternyák Csaba egri érsek.”

A második 1% felajánlható a Mindszenti Kolping Család Közhasznú Egyesület részére.