2017. szeptember 3., évközi 32. vasárnap

1. A hét jeles ünnepei:

  • kedd: Kalkuttai Szent Teréz

  • csütörtök: Szent Márk, István, Menyhért áldozópapok, kassai vértanúk

  • péntek: Szűz Mária születése – Kisboldogasszony

  • szombat: Szűz Mária szombatja

2. A Szent Rita imacsoport szeptember 7-én, 1730 – tól tartja az új idény első imaóráját a plébánia hittantermében.

3. Pénteken, Kisboldogasszony ünnepén, reggel 7 órakor, délelőtt 10-kor és este ½ 7-kor lesznek ünnepi szentmisék templomunkban.

4. Ugyancsak pénteken, este 7 órai kezdettel, képviselőtestületi ülést tartunk a plébánia dísztermében. A névre szóló meghívó levelek átvehetők a sekrestyében a szentmisék után. Szeretettel hívom és várom a tagokat!

5. Szeptember 9-én, jövő szombaton, Mészáros János Elek tart jótékonysági koncertet este 7 órától a Minorita Templomban.

6. Szeptember 10-én, jövő vasárnap, a fél kilenckor kezdődő szentmise keretében lesz a plébániánkhoz tartozó hittanosok és pedagógusok tanévnyitó szentmiséje, amelynek keretében tanszermegáldást végzünk. Az új tanév elején erre a közös imádságra minden diákot és pedagógust szeretettel hívunk és várunk. A diákok számára készült új szentmisenaplók már átvehetők a sekrestyében a szentmisék után.

7. A diósgyőri templom búcsúját ugyancsak szeptember 10-én tartják. Az ünnepi szentmise 10 órakor kezdődik, melyet Maksó Péter káplán atya celebrál. Szeptember 12-én egész napos szentségimádás lesz Diósgyőrben, melynek keretében a mi egyházközségünk 16 és 17 óra között vezeti az imaórát. Mindenkit szeretettel hívnak és várnak!

8. Szeptember 16-án, szombaton, este ½ 8-tól, a Nyitott Templomok Éjszakája keretében Kodály-koncert lesz templomunkban a Forrás Kamarakórus előadásában.

9. Az új tanév első mocorgós szentmiséje szeptember 17-én, délután 4 órakor lesz a Millenniumi Teremben. Szeretettel várjuk a kisgyermekes családokat!

10. Szeptember 7-én, 16 órától Eucharisztia ünnep lesz a homrogdi Krisztus Teste és Vére templomban, a 2020-as eucharisztikus kongresszusra való felkészülés jegyében. Katekézis, bűnbánati liturgia, szentmise és szentségimádás szerepel a programban. Az ünnep meghívott lelki vezetője S. E. R. Dr. Seregély István érsek atya lesz. Szeretettel várják az érdeklődőket!